Altıntel, “5 Yıldızlı Oda Olduk”

1 Nisan Pazar günü gerçekleşen Kırklareli Ticaret Borsası seçimlerinde mikrofonumuzu uzattığımız, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Önadım Medya Grubu’na Kırklareli gündemini değerlendirdi. Akredite Oda olan Kırklareli TOBB hakkında açıklamalarda bulunan Altıntel, artık 5 yıldızlı oda olduklarını söyledi. 

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine bir kez daha seçilen Turhan Altıntel, Akredite Oda olmanın detayları hakkında bilgiler vererek; “Akredite olma durumu hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Akredite oda olunduğu zaman bütün sektörler bazında, sektörlerin gelişmesi için; gerek paneller gerek eğitimlerin hepsini belli ölçülerde çalışarak Sanayi Bakanlığı ve Odalar Birliği’ne bildireceğiz. Onlarda bizleri bir yıl takip edecekler biz bu işi hakkıyla yapıyor muyuz diye kontrol edecekler. Sektörlerin Borsanın ve Kırklareli’nin gelişmesi için neler yapıyoruz nasıl çalışmalar içerisindeyiz diye bakacaklar. 5 yıldızlı oda olduk. Dolayısıyla bunun hakkını vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Bir yıllık deneme süreci
Akredite Oda olmanın sorumlulukları olduğunu aktaran Altıntel; “Son gelişmeler ile her türlü bilgiyi elde etmemiz lazım. Teknolojik her türlü gelişmeden hem üretimde hem de tüketimde her konuda gelişime katkı sağlamaya çalışacağız. Çünkü Akredite Oda olmanın çok büyük sorumlulukları var. Şu an bir yıllık deneme süresi içerisindeyiz. Bir yıl sonunda başarılı olmamızın ardından sonra tescil edileceğiz” diye konuştu.
Artık her şey dijital ortamda olacak
Sanayi Bakanlığı’na bağlı olacaklarının altını çizen Altıntel; “Artık her şeyimiz dijital ortamda ve Ankara’da Sanayi Bakanlığı’nın kontrolü altında olacak. Artık 1 liranın dahi hesabı Bakanlıkla olacak. Güzel bir uygulama içersinde olacak hem disiplinli hem de sorumluluk gerektiren bir iş. Bunun altında da başarı ile kalkacağız Allah kısmet ederse” sözlerini ifade etti.
“Kim kazanırsa kazansın kazanan
Kırklareli olacak”
Salı(bugün) yapılacak olan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri hakkında da konuşan Altıntel, seçimlerde yarışan her iki adaya da başarılar diledi. Altıntel; “Salı günü seçime girecek mevcut başkanımızın ekibi var. Diğer tarafta da genç bir ekibimiz var. Ben iki ekimize de başarılar diliyorum. Ancak kim kazanırsa kazansın kaybeden olmayacak, kazanan Kırklareli olacak. Kim kazanırsa kendisi ile birlikte Kırklareli’nin ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlamak için çalışacağız. Bu seçimlere bizlerin direk veya en direk bir müdahalemiz söz konusu olmaz, etik de olmaz. Ben bütün adaylara başarılar diliyorum. Seçilen arkadaşlarımızla Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız Allah kısmet ederse” dedi.
Toplantılar devam etmeli
Kırklareli Valisi Orhan Başkanlığında gerçekleşen istişare toplantısını değerlendiren Başkan Altıntel; “Geçtiğimiz Cuma yapılan ve kentin geleceği hakkında istişarelerin yapıldığı toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Altıntel; “Geçtiğimiz Cuma gerçekleşen toplantımız çok olumlu geçti. İnsanların içinden geçenleri söylediler. Şehrimiz gelişiyor ancak yanlış yerde hastane oldu, yanlış yerde stad oldu. Bundan sonra Kırklareli’nin nereden ne şekilde büyüyeceğini gelişeceğini konuştuk.
Bir yerden büyümemiz gerekli. Üniversitenin açılması şehrimize birçok katma değer sağladı. Sadece öğrencilerin gelmesi değil, öğrencilerle beraber gelen, cafeler, kültür vs. çok büyük katma değer sağladı. Bizim planlamamızı çok iyi yapmamız lazım, çünkü Kırklareli bir 5 yıl içerisinde çok daha büyüyecek. Ağırlıklı görev belediyesi başkanına düşüyor, bir yerde de kamuya düşüyor. Bizlerin de sivil örgütler olarak en iyi yönlendirmeyi yapmamız lazım. Bu toplantılar bana göre yararlı geçti. Katılım bana göre az oldu. Bütün sivil örgütleri katarak bu toplantıları, ayda bir, üç ayda bir yapmamız lazım. Bu toplantılar devam ederse Kırklareli’nin geleceğine katma değer sağlarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol