Alpullu'da yaralar sarılıyor

Kırklareli’nin Babaeski İlçesine bağlı Alpullu Beldesinde 1 Şubat 2021 tarihinde meydana gelen sel baskını sonrası zarar gören vatandaşlara para yardımı yapıldı. Alpullu Beldesi’nde başvuruda bulunan ve selden zarar gördüğü tespit edilen 239 vatandaşa kişi başı 2 bin TL nakli yardım yapıldığı bildirildi. Nakdi yardım dolayısıyla Alpullu’da düzenlenen programda konuşan Vali Osman Bilgin, “Selden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları hızla tamamlanmış olup, gerekli tüm yol ve altyapı onarım işlemlerine başlanmış, vatandaşlarımızın zarar gören evlerinin temizliğinin yapılmasına kadar her türlü destek verilmiştir. Sel sonucunda su baskınından hasar gören hanelerimize yapacağımız nakdi yardımlarla siz değerli
hemşerilerimizin yaralarını sararak yükünüzü bir nebze de olsa hafifletmek niyetindeyiz. Devletimiz her zaman milletimizin ve yardıma ihtiyacı olan herkesin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir” dedi.Nakdi yardımlar Kırklareli Valiliği Toplumsal Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağlandı.

Nakdi yardımlar Kırklareli Valiliği Toplumsal Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağlandı.
Kırklareli’nin Babaeski İlçesine bağlı Alpullu Beldesinde selden zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor. Zarar gören vatandaşlara yapılacak yardım dolayısıyla Alpullu Beldesi’nde bir program düzenlendi.
Programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Eşi İlknur Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan ve vatandaşlar katıldı.
Kırklareli Valiliği Toplumsal Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağlanan nakdi yardımların yapıldığı programda Alpullu Beldesinde su baskınlarından etkilenerek başvuru yapan ve ilgili kurumlarca zararı tespit edilen 239 vatandaşa ilk aşamada 2 bin TL nakdi yardımda bulunulduğu belirtildi.
Burada bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Geçtiğimiz günlerde ilimiz genelinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında evlerinizde, iş yerlerinizde meydana gelen su baskınları ile yaşadığımız sele müdahalenin ilk anından itibaren devlet olarak yanınızda olduk. Başta AFAD olmak üzere, İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları Şube Müdürlüğü, Jandarma ve Emniyet, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Defterdarlık, TREDAŞ ve Kızılay görevlileri sel bölgesindeki vatandaşlarımıza hizmet sunmak için seferber olmuştur. Selden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları hızla tamamlanmış olup, gerekli tüm yol ve altyapı onarım işlemlerine başlanmış, vatandaşlarımızın zarar gören evlerinin temizliğinin yapılmasına kadar her türlü destek verilmiştir.Sel sonucunda su baskınından hasar gören hanelerimize yapacağımız nakdi yardımlarla siz değerli hemşerilerimizin yaralarını sararak yükünüzü bir nebze de olsa hafifletmek niyetindeyiz.
Devletimiz her zaman milletimizin ve yardıma ihtiyacı olan herkesin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle İlimizde yaşanan selden etkilenen vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Rabb'im aziz milletimizi ve ülkemizi her türlü felaketlerden muhafaza eylesin” dedi.
Gerçekleşen programın ardından Vali Osman Bilgin, Eşi İlknur Bilgin ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte su baskınından zarar gören aileler evlerinde, esnaflar ise iş yerlerinde ziyaret edildi. Ziyaretlerin yanı sıra yaşanan su baskınının tekrar yaşanmaması için alınan önlemler ve çalışmalar yerinde inceledi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol