Alpullu 93’ncü kampanya açılışını yaptı

Özelleştirilen Alpullu Şeker Fabrikası, 2019-2020 93. Kampanya Açılışını düzenlenen törenle yaptı. Açılış konuşmasını yapan Fırat Plastik AŞ. ve Binbir Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, "Bugün 2019-2020 sezonu pancar ve şeker üretimini başlatıyoruz. Toprağımızın, çiftçi kardeşlerimizin ve fabrikamızın bereketi bol olsun inşallah. Fabrikamızın ilk kuruluş amacı olan ülke ekonomisini kalkındırmak, istihdamı arttırmak gibi amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

26 Eylül 2019 Perşembe günü Türkiye’nin ilk şeker fabrikası olma özelliğine sahip,özelleştirilen Alpullu Şeker Fabrikası’nın 2019-2020 93’ncü açılış kampanyası düzenlenen törenle yapıldı.
Alpullu Şeker Fabrikası'nda açılışa, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Orhan Çakırlar, Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan, Fırat Plastik AŞ. ve Binbir Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramis Özgen ile Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı, davetliler ve fabrika çalışanları katıldı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan açılış töreninde Fabrikanın yeni sahibi Plastik AŞ. ve Binbir Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, açılış konuşmasını yaptı. Bir başlangıcı ve bir sonu birlikte yaşadıklarını belirten Demir, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yoktan var ettiği bu fabrikamızın bizlere yüklediği milli sorumluluk duygularını içimizde yaşayarak bugün 2019-2020 sezonu pancar ve şeker üretimini başlatıyoruz. Toprağımızın, çiftçi kardeşlerimizin ve fabrikamızın bereketi bol olsun inşallah. Fabrikamızın ilk kuruluş amacı olan ülke ekonomisini kalkındırmak, istihdamı arttırmak gibi amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ülke ekonomisine ve çiftçimize katkı sağlamaz hale getirilen bu tarihi mirasımızı, devletimizle, çiftçimizle, işçilerimizle fabrikamızı tekrar kalkındıracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise, Alpullu Şeker Fabrikası'nın Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Vali Bilgin, "Alpullu Şeker Fabrikası, Nuri Şeker'in Uşak'taki Şeker Fabrikası ile birlikte aslında onun temeli daha önce atılmasına rağmen Alpullu'nun gücünü göstererek, yapımı daha hızlı bir şekilde tamamlanmış ve ilk şekerin üretildiği belde olarak Türkiye'de adından söz ettirmiştir. Bu bölgede hem Kırklareli'nin hem Tekirdağ'ın, hem de Edirne çiftçisinin geçim kaynağı olmuş ve yaşamının sosyalleşmesinde, kültürleşmesinde her yönü ile aslında bir fabrikadan öte bir kültür, sanat ve merkezi haline dönüşmüştür”dedi.
Kampanya dönemine ilişkin görüşlerini paylaşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da, “Alpullu Şeker Fabrikası'nın 93. kampanya açılışını gerçekleştiriyoruz. Kampanyamızın ilimize, çiftçilerimize ve üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, kampanya açılış kurdelesi kesildi.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol