“Allah'ın bizlere bahşetmiş olduğu en kutlu kader olan Türklüğümüzle gurur duyuyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, 3 Mayıs Türk Milliyetçileri Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Türk Milliyetçileri Gününü kutladı. 

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, 3 Mayıs Türk Milliyetçileri Gününü yayınladığı mesajla kutladı. Savaşan mesajında şu ifadeleri kullandı, “Osmanlı Devletinin yıkılmasından sonra Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, Göktürklerden sonra tarih sahnesinde ikinci kez "Türk" adıyla bir devlet kurulmuştur. "Benim hayatta yegane servetim Türklükten başka bir şey değildir", "Ne mutlu Türküm diyene", "Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir". Deyişlerinde ve daha birçok kez Türklüğü öven sözleriyle Başbuğ Atatürk'ün Türklüğe verdiği önem açık ve net olmuştur.
Türklerin tarih sahnesine çıktığı ilk günden beri duygu ve düşünce olarak var olan "Türkçülük" fikri, 3 Mayıs 1944 tarihinden itibaren büyük bir harekete dönüşmüştür. Gençler arasında yayılan komünist akımlar konusunda dönemin başbakanını uyaran Nihal Atsız, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından ağır bir dille eleştirilmistir. Bunun üzerine Türkçü düşünceye sahip basta Nihal Atsız olmak üzere birçok Türk Milliyetçisi aydın tutuklanmıştır. Atatürk'ün takipçileri olan birçok Türkçü aydın, 1944 yılında büyük bir zulme maruz kalmış, tabutluklarda işkenceler görmüş, haksız yere mahkemelerde yargılanmıştır. Irkçılık-turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız- Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askeri hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sancar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından yıldönümü kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar "Türkçülük Günü" adını alarak kutlanmıştır.Bu haksızlıklara uğrayan Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Alparslan Türkeş ve diğer büyük Türk Milliyetçileri hiçbir zaman ülkülerinden ve davalarından vazgeçmeyerek hem Atatürk'ün mirasına sahip çıkmış hem de bizlere bu kutlu davayı miras bırakmışlardır.
Allah'ın bizlere bahşetmiş olduğu en kutlu kader olan Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. Bizlere emanet bırakılan bu kutlu davayı, tüm Türk büyüklerimize yakışır şekilde savunmak ve gelecek nesillerimize aktarmak her zaman temel gayemizdir. Nihal Atsız'ın dediği gibi bu öksüz Türklüğümüzü bin cihana değişmeyeceğiz.
Bu vesileyle tüm Turan coğrafyasının ve Türk Milliyetçilerinin bu kutlu gününü tebrik ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol