Ali Osman Ünal göreve başladı “Kütüphanemizde hizmette sınır yok”

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nin yeni Müdürü Ali Osman Ünal’ın görevine başlaması ile birlikte bizde Önadım Medya Grubu olarak, yeni müdürümüze makamında hoş geldin ziyaretinde bulunduk.
Yeni İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ünal, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, öğrencilere ve kütüphane arşivinden yararlanmak isteyen herkese en iyi şekilde hizmet verebilmek için çalışıyor.
Çanakkaleli olan ve özellikle gençlerin kitap okumasına çok önem veren Müdür Ünal, gönlünü de kitap sevgisi ile doldurmuş bir kitapsever Yeni İl Halk Müdürü Ali Osman Ünal’ı merak edenler için bize kendisini kısaca tanıtarak, “İlk görev yerim Rize Fındıklıydı. Orada kütüphaneci olarak çalıştım.

Oradan Çanakkale Ezine'ye geldim. Ondan sonra Çanakkale Lapseki’de görev yaptım. Lapseki'den sonra Erzurum'a ve daha sonra da Kırklareli'ne geldim. Meslek yaşamımda 27–28 yıl bu çevrede geçti” dedi.
Kırklareli İl Halk Kütüphanesinin hizmetleri neler?
2015 yılından beri kitap sayısında 3 bine yakın artış olan ve içerisinde 54 bine yakın kitap barındıran Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde Çocuk Bölümü, İnternet Salonu, Yetişkinler Bölümü ve Süreli Yayınlar Bölümü olmak üzere dört bölüm bulunmakta. Kadın, erkek, her yaş grubuna hizmet eden Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, vatandaşların çeşitli konularda hazırlanan eserlerden ücretsiz biçimde faydalanmasını sağlıyor. Yeni hizmet binası yapılana kadar geçici olarak Karacaibrahim Mahallesi, Kurtuluş Caddesi’nde hizmet veren Kırklareli İl Halk Kütüphanesi vatandaşlara şu hizmetleri sunuyor:
Kaynak araştırma ve tarama hizmeti
Fotokopi- Tarama-Çıktı hizmeti
Sergi ve Etkinlikler
Kütüphane tanıtımı
Elektronik ortamdaki kullanıcı kataloğu
İnternet Erişimi hizmeti (Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti)
Günlük yerel ve ulusal gazetelere ulaşım
Güncel kitap ve dergi.
Geçici olarak yeni binada hizmet veriliyor.
Yapılan Deprem Analizi sonrası eski kütüphane binasının yıkılması sonucu bir süre önce geçici olarak yeni yerine taşınan, burada hizmet vermeye devam eden Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, daha çok insana ulaşmak ve daha fazla okuma alışkanlığı edindirmek amacıyla hizmet veriyor. Bu amaçla hizmetlerine devam eden Kırklareli İl Halk Kütüphanesi hafta içi her gün ve Cumartesi günleri saat 8.30 ve 17.30 arası hizmete açık bulunmakta.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol