Ali Haluk Korur son yolculuğuna uğurlandı

İlimizin tanınmış simalarından, turizmci, aktivist, TEMA Kırklareli İl Temsilcisi Ali Haluk Korur, yaşamını yitirdi. 4 Aralık Çarşamba günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Korur’un cenazesi 5 Aralık 2019 Perşembe günü İstanbul’da öğle namazına müteakip, Karacaahmet Şehitlik Camii’nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığına defnedildi. Gazetemiz olarak merhuma Allah’tan rahmet acılı ailesine ise başsağlığı diliyoruz.
Ali Haluk Korur
İstanbul doğumludur. 1958 yılında Galatasaray Lisesi ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulundan mezundur. Beykoz Preliminary kursunu bitirerek Oymak başılık diplomasini alan Ali Haluk Korur 1957 yılında Türkiye'de ilk defa Erkut Onar ile birlikte Galatasaray Lisesinde "Deniz izciliğini" kurdu.
1963 yılında Turizm Bakanlığınca açılan kurstan profesyonel tercüman rehberi olarak da mezun oldu. 1959-1963 yıllarında Atatürk Hava Limanı’nda çalışırken, mezun olduğu Galatasaray Lisesi-Musevi Lisesi- Levent Lisesi ve kolejlerinde yabancı dil öğretmenliği yaptı.
Turist Seyahat, Devlet Seyahat acentelerinde tercümanlık yaptıktan sonra 1969 yılında Tur Seyahat Acentesine ortak oldu. Ali Haluk Korur 1985 yılında da KORUR TURiZM'i kurdu. 1980-1994 yıllarında Fransa-İngiltere'den yurdumuz Türkiye ve Kıbrıs’a yönelik Tur Operatörlüğü yaptı. Aynı yıllarda 6 özel otelin de işletmeciliğini yürütmüştür. 1980'li yıllarda iki dönem TÜRSAB Merkez Yönetim Kurulunda saymanlık görevini sürdürdü.
1990 yılında kurulan TURSAV Kurucu Üyesi olan Ali Haluk Korur kuruluştan itibaren Mütevelli Heyeti Üyesi olup üç kez Yönetimde bulunarak Genel Sekreterlik yapmıştır. DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜ TÜRKİYE toplantısında dört gün özel olarak çıkartılan İngilizce gazetenin de Yazı İşleri Müdürlüğünü yapmıştır.
1999 yılında Fransa Devlet Turizm Nişan ve Beratı’nı alan ilk üç Türk turizmcisinden biri olmuştur. Ankara-Edirne-Kırklareli-Çorlu ve İstanbul’da ofisleri bulunan KORUR TURİZM'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Haluk Korur TÜRSAB Avrupa Bölgesi 2. Başkanlığı ve Edirne ile Kırklareli il temsilciliğini yürütmüştür. Trakya Turizm Derneği ve Üzüm Üreticileri Birliği Kurucu Başkanlığı, TEMA İl Temsilciliği unvanları da bulunan Ali Haluk Korur İngilizce, Fransızca, İtalyanca bilmekteydi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol