Ali Fuat Şeker'den esnaflara özel çözüm önerileri

Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker , Koronavirüs tedbirleri kapsamında Esnaflara özel bazı tedbirlerin alınması konusunda mesaj yayınladı. 

Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker mesajında: "COVİD 19 Virüsü sebebiyle ülkemizde iki milyon esnafımızın 500 binlik bölümü iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Minibüsçü, taksici, kamyoncu, otobüsçü, fırıncı esnaflarımız hala çalışmak zorundalar.
Bunun yanı sıra işyerlerini kapatan esnafımız kendi mağduriyetinin yanında kalfa ve çırakları da zor günler geçirmektedir.
Kredi ertelemeler, SGK ertelemeler, Kısa Çalışma Ödeneği gibi verilen destekler bir nebze nefes aldırdı. Ancak çözülmesi gereken konular da mevcut. Esnafımızın SGK prim ödeyip, ödemediğine bakılmaksızın tedavilere devam edebilmeleri, eczanelerden ilaç almaları sağlanmalıdır.

Dükkanını kapatan kahveci, lokantacı, kafeterya, berber, bayan kuaförlerimizin desteğe ihtiyacı var. Hiç olmazsa asgari ücret oranında aylık destek verilmesi bir çözüm olarak düşünülebilir.
Şoför ve nakliyeci esnafımıza ÖTV ve KDV indirimli akaryakıt verilmesini istiyoruz.
Bugünlerde maliyetler kazancın çok üstünde olmuştur. Ülkemiz bu sıkıntılı günleri geride bırakacaktır. Ekonomimizin bel kemiği olan 2 milyon esnafımız her zaman devletimizin yanında yer almakta, bayrağımızı dalgalandırmak, daha güçlü bir ülke olmak için var gücüyle çalışmaktadır, çalışacaktır.
Türkiyemizin bir an önce özlediğimiz günlere dönmesi, içinden geçtiğimiz zorlu sürecin bir an önce bitmesi için esnaf ve sanatkarlarımız üzerine düşen görevi yapacaktır." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol