Ali Baba’nın Çiftliği Kırklareli’ne merhaba dedi

Ali Baba’nın Çiftliği 21 Ekim 2017 Cumartesi günü 15.00’da gerçekleştirdiği açılış töreni ile hizmete girdi. Açılışta hobi bahçeleri, kapalı ve açık salon gibi alanlarda ağırlanan misafirlere
renkli dakikalar yaşatıldı.

Ayfer Kayhan Üstündağ, Ece Kayhan, Deniz Kayhan, Tülay Üstündağ el ele vererek güzel bir projenin altına imza atarak Kırklareli’ne doğanın güzelliklerinden bir parça olan Ali Baba’nın Çiftliği’ni sunuyor. Kırklareli’nin doğa ile buluştuğu nezih mekanı Ali Baba’nın Çiftliği, Babaeski Yolu Caddesi 5. Kilometrede açılış törenini gerçekleştirdi.

Şehrin yoğunluğundan ve stresinden kaçmak isteyenler için güzel bir seçenek olan Ali Baba’nın Çiftliği’nde isteyenler hobi bahçesi kiralayarak meyve sebze gibi istedikleri ürünleri yetiştirebiliyor. Bahçelerde ekim dikim ve yetiştirme işlemlerinin aileleriyle birlikte yapmak isteyenler için güzel bir alan sağlayan Ali Baba’nın Çiftliği’nde kadın elinin tüm renkleri konuklarına sunuluyor.
“Proje için emek harcadık”
Hayallerini gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Ayfer Kayhan Üstündağ, doğal bir ortamda konukları ağırlamayı amaçladıklarını dile getirerek, “Biz bir yolculuktan geliyoruz. Burası 1960’lı yıllardan bu yana bizim olan bir toprak. Proje için emek harcadık. Projemiz sizlerin de katılımlarıyla daha da güzel şekilde yolculuğa devam edecek. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Çok teşekkür ediyorum tekrardan hoş geldiniz” sözlerini dile getirdi.
Doğanın güzelliklerini keşfettiler
Uzun süredir alanın kendilerinde olduğunu ve değerlendirmek istediklerini ifade eden Üstündağ, “30 yıla yakın Tarım İl Müdürlüğü’nde çalıştım. Emekli olduktan sonra ne yapabilirim diye düşünürken aklıma bu proje geldi. Elimizde bu potansiyel vardı. Burası babamızdan kalan
35 dekarlık bir alan. Şehre yakın, elektriği ve suyu olan ancak bakım isteyen bir yerdi. Ne yapabiliriz diye düşünürken yanımızda olan üniversite mezunu iş ihtiyacı olan gençleri gördük ve ablamla birlikte bir yola çıkma kararı aldık. Öncelikle Tarım İl Müdürlüğü destekli bir çilek projesinde ablam ve kızım yer aldı. Buraya iki dekarlık bir çilek bahçesi oluşturduk. Yaz boyunca ürün alıyor ve satışa sunuyoruz. Daha sonra hobi bahçeleri yapma kararı aldık. Bu tüm Türkiye’de olan ancak Kırklareli’nde olamayan bir proje” ifadelerini dile getirdi.
“Mini hayvanat
bahçesi…”
Çocukları için yapılan yatırımda renkli ve huzurlu bir ortam sunmayı hedeflediklerini ifade eden Üstündağ, “Daha çok belediyeler yürütüyor ancak altyapı imkanımız olması sebebiyle kendim yapma kararı aldım. Gençler çocuklarıyla birlikte burada toprakla tanışsınlar istedik ve 20 parsel oluşturduk. Şu anda bir tane kiracımız var ancak ilerde artacağına inanıyorum. Hedeflerimiz çok geniş, burada küçük bir hayvanat bahçesi oluşturmayı planlıyoruz” dedi.
Çitlerin arasında doğal bir bahçe
Çitler ile bahçelerin ayrıldığı alanı, ilerleyen dönemde midillilerin dolaşacağı parkuruyla daha da renkli hale gelecek Ali Baba’nın Çiftliği’nde bahçelerin kiralanması da farklı noktalardan birisi. Bahçe ile uğraşmak isteyenler için güzel bir seçenek sunmayı amaçladıklarını dile getiren Üstündağ, “Bahçe ile uğraşmak isteyenler, burada bahçe ile ilgilenip istedikleri ürünleri üretebilirler. Çoğu insanın hayalleri arasında yer alan bahçe ile uğraşmak artık sanıldığı kadar zor değil” sözlerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayrettin ÇAKIL ( face'de Aydın Muğlalı) 25 Ekim 2017 Çarşamba 18:08:31

    Ayfer hanım çok güzel bir projeye imza atmışsınız tebrik ederim yerin size ait olması tabi ki başlı başına bir nimet elde olduğu için maddi yönden fazla sıkıntı çıkarmaz ama emeksizde yemek olmuyor dilerim sağlık sıhhat ve huzur içinde bir emeklilik hayatınız olur yine umarım bir gün bir yerlerde karşılaşıp sohbet etme imkanı buluruz kendinize iyi bakın allah yar ve yardımcınız olsun görüşmek üzere hoşça kalın