Alaeddin İkican “Türk Dünyası Şairleri Buta Almanax”ında yerini aldı

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) nin girişimleri ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yayınlanan ve Azerbaycan kütüphanelerine dağıtımı yapılan Almanax’ta İlimiz Şairlerinden İLESAM İl Temsilcisi Alaeddin İkican’ın özgeçmişi ve şiirlerinden bir kesit yer aldı. Türk Dünyası Şairlerini içeren “Buta Almanax”ının oluşumu Azerbaycan’ın önemli şairlerinden İlahe BAYANDUR öncülüğünde İsrafil TEHMEZOĞLU,Abdülhadi BAY, Halim KOZLU, Agasef İMRAN, Remzi ZENGİN, Cemal TUZCUOĞULLARI, Araz EHMETOĞLU, Sabiha SERİN, Barbaros Hayrettin ERTİLAV, Mehbube İSLAMOVA VE Solmaz MERDANQIZI’nın bir araya gelip çalışması sonucu gerçekleşmiştir.
Buta Türk Dünyası Şairleri Almanax’ı Bakü’de yayımlanarak 352 sayfadan oluşmuş ve 89 şairi içermekte olup, 70 x 100 ebadında basılmıştır.

Almanax’ın 22,23,24 ve 25 nci sayfalarında yer alan şairimizin özgeçmişi ile birlikte 4 şiiri bulunmaktadır. Daha önce üç kez Azerbaycan’a şiir etkinliklerine giden Alaeddin İKİCAN’ın Azerbaycan Yazıcılar Birliği, Ziyalılar Ocağı gibi sanat ve kültür derneklerinde bir çok yazar dostu bulunduğu ve zamanın Gence Başkonsolosu Haluk AĞCA’nın Türkiye’den giden şairlere verdiği brifing ve resepsiyon sonrası şairimizin Kırklareli’den getirdiği peynir hardaliye ve helvadan oluşan hediye paketini takdim etmesinin İlimizin tanıtımına güzel bir katkı sağladığı bilinmektedir.
Yaklaşık otuzun üzerinde ulusal ve uluslararası antoloji, kitap ve ansiklopedide yer alan Alaeddin İKİCAN’ın şiirleri röportaj ve tanıtımları yüzü gecik dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. Şiirleri Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından tez konusu olarak incelenmiştir. Altmışı aşkın ulusal, yerel ve uluslararası şiir etkinliklerine katılan şairimizin evini ve işyerini süsleyen 80 civarında plaket ve ödül belgesi bulunmakta olup, 2004 yılında yayınladığı “Sevgiden Ötesi Yok” 2007 yılında yayınladığı “Umudun Sevdası” 2010 yılında yayınladığı “Eğitim Sofrasında Tuzumuz Olsun” ve 2014 yılında yayınladığı “Gönül Evinde İkican “ isimli kitapları ile yaklaşık 15 tane türkü formatında bestelenmiş eserleri ve şiir yorumlarını içeren DVD mevcuttur. Halen İLESAM İl temsilcisidir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol