Aksoy “Kursu bitiren herkesi istihdam ile buluşturacağız”

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve İŞKUR ortaklığıyla düzenlenen ve SODAM 2 Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslar meyvelerini vermeye başlıyor. 3 aylık süre boyunca devam eden kurs bugün sona eriyor. Sona eren kurs sonrasında mezun olan kursiyerlerin istihdam çalışmalarına ise başlandı. SODAM 2 Eğitim Merkezi’ne ziyarete gelip kursiyerle buluşan İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, kursiyerlerden çalışmak istedikleri fabrika ve alanlar hakkında bilgi aldı. Aksoy ayrıca eğitim merkezini gezerek diğer kursları gezerek kursiyerler ile sohbet etti.

20 Şubat Salı günü gerçekleşen ziyarette İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, SODAM 2 Eğitim Merkezi’nde sona eren Kadın Elbiseleri Dikiş kursu hakkında bilgi aldı ve kursiyerlerle istihdam alanları hakkında fikir alışverişi yaptı.
Çalışma engeli olmayan herkes istihdam edilecek
18 Aralık tarihinde başlayan ve 21 Şubat tarihinde sona eren Kadın Elbiseleri Dikiş kursunda 18 kursiyer meslek sahibi oldu. Mezun olacak kursiyerlerle istihdam alanları hakkında konuşan Aksoy, çalışması için engeli olmayan ve çalışmak isteyen herkesin istihdam edileceğinin altını çizdi.
İstihdam görüşmeleri başlıyor
Muhabirlerimize açıklamalarda bulunan İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, “SODAM 2 Eğitim Merkezi, Kocahıdır mahallesinde hizmete girdiği andan itibaren İŞKUR olarak, bu mahallelerimizde yaşayan işsiz bayan vatandaşlara yönelik 3 grup kurs düzenledik. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi, dikiş operatörlüğü mesleği hakkında olan kursumuz. Bu kursta eğitim gören işsiz bayanlarımızın, ilimizde faaliyet gösteren fabrikalarda istihdamlarını sağlamak amacı ile hareket etmekteyiz. Kendileriyle kurs bitimde yani yarın (21 Şubat Çarşamba) gerçekleştireceğimiz görüşmeler sonucunda arzu ettikleri fabrikalarla bir araya gelerek, kendilerini işe yerleştirilmelerini sağlama çalışmalarına başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kursiyerlere ömür boyu fayda sağlanıyor
Açılması planlanan diğer kurslar hakkında da bilgi veren Aksoy, “Bunun haricinde dikiş operatörlüğü mesleğinde yine burada bir kurs açmayı planlıyoruz. Ayrıca aşçı yardımcılığı ve aşçı çıraklığı mesleklerinde de iki grup kurs açtık. Bu kurslarımızdan mezun olan işsiz bayanlarımıza da istihdam etmek amacıyla çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Bundan sonra burada ki faaliyetlerimizi çeşitli mesleklerde ihtiyaç doğrultusunda kurslar açarak istihdama yönelik faaliyetlerimizi, yine Kocahıdır’daki SODAM Eğitim Merkezi’nde sürdürmeye kararlıyız. Bu kursu bitiren kardeşlerimize alacakları belgelerin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah, kendilerine ömür boyu fabrikalarda, özel sektörlerde, gerekirse kamu da bile istihdamlarına fayda sağlayacaktır” dedi.
“Çalışma arzusunda olanları istihdam
ile kavuşturacağız”
Aksoy, istihdam edilmesi beklenen kişi sayısı hakkında, “Bu kursumuz sonucunda, kursumuzu bitiren vatandaşlarımızın tamamına yakını, işe girmek isteyen herkesi istihdam etmeyi amaçlıyoruz. Ama maalesef bazı hanımların gerekçeleri var. Hamile olan ya da bakacak çocuğu olan ve bakmak zorunda olduğu için çalışamayan vatandaşlarımızı, ileriki dönemlerde işe yerleştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ancak, bu kursu bitirip çalışma arzusunda olanları istihdam ile kavuşturacağız” bu ifadeleri kullandı.
Eğitim merkezinin imkanları
SODAM 2 Eğitim Merkezi’nde Mart ayında Kadın Üst Dikim kursunun başlaması planlanıyor. Bu kursta yer alacak kursiyer sayısının ise 20 kişi olması planlanıyor. Kursa katılan bayanlara katıldıkları gün başına 25 lira günlük ücret veriliyor. Ayrıca bütün kursiyerlerin sigortaları yapılıyor. Çocuğu olan bayanlar çocuklarını eğitim merkezinde bulunan kreşe getirerek kurslarını rahatlıkla alabiliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol