Aksoy Kocaeli’nden çağrıda bulundu; “Tohum üreticilerimize Kırklareli’nde sınırsız destek vermeye hazırız”

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy’un katılımıyla Kocaeli İli Çayırova İlçesi Tohumculuk Test Merkezinde düzenlenen, TSÜAB Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği toplantısı, Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Mehmet Aksoy; Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin selamlarını ileterek Vali Ekici’nin üretim için ilimize gelecek bütün tohumculuk firmalarına destek vereceğini belirtti. Aksoy; “Tohum üreticilerimizin, Kırklareli İlimizde tohum üretimi için yatırım yapmalarını istiyorum. Bütün tohum sanayicilerimizi İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bekliyorum. Devletimizin verdiği bütün desteklerin yanında, İl müdürlüğü olarak sınırsız destek vermeye hazırız” dedi.

Kocaeli İli Çayırova İlçesi Tohumculuk Test Merkezinde düzenlenen, TSÜAB Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği toplantısı, Gebze Teknik Üniversitesi’nde Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy’un katılımları ile gerçekleştirildi.
Programda bir konuşma yapan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir Marmara Bölgesi ve Trakya’nın tohumculukta bulunduğu duruma değinerek, ülkemizin dünyada önemli bir bitki gen merkezi olduğunu, dünyada tarım toprağı bakımından 31. sırada yer aldığını ifade etti. Hasdemir; “Çalışan ve üreten üreticilerimizin gayreti ile Avrupa ülkeleri arasında üretimde 1.sırada ve yine dünyada tarımsal üretimde ilk 10 ülke arasındayız” dedi. Konuşmasına devam eden Hasdemir; “Ülkemiz artık tohum ihracatı yapan bir ülke, 117 ülkeye 215 milyon dolar ihracat yapıldı” şeklinde bilgilendirmede bulundu. Genel Müdür Hasdemir tohumculuk sektörünün gelişmesi için; Tarım ve Orman Bakanı Prf. Dr. Vahit Kirişçi’nin talimatları ile ülkemizin tohumculuk sektöründe yapısal dönüşüm politikaları uyguladıklarını, bunun sayesinde, alın teri ve akıl terini birleştirerek ülkemizin tohumculuk sektörünü Türk dünyasına öncülük yapacak duruma getirdiğimizi söyledi. Programda bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ise şunları kaydetti; 
“Türkiye bitki çeşitliliği açısından dünyada sayılı ülkelerden. Türkiye’de 12 bin bitki türü bulunuyor. Bu çeşitliliği korumak ve ekonomiye kazandırmak çok önemli. Toprak yaşamın temelidir. Tohum ise tarımın temeli. Sayın Cumhurbaşkanımız tarımı stratejik alan olarak gördüğünü ve bu alanda yapılan bütün projelere destek verdiğini belirtti. Genel müdürümüz, Tarımsal üretimin dünyanın en stratejik meselesi haline geldiğini ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke topraklarının her bir metrekaresini planlayarak, tahıldan aromatik tıbbi bitkilere kadar, ekilmedik boş arazi bırakmadan, zirai teknik destek ve teşviklerle üretimi destekliyor. Devletimiz tohum üretimini stratejik bir sektör olarak görüyor ve tarımı desteklemeyi, çiftçimizin sertifikalı tohumları toprakla buluşturması için bütün desteği veriyor” dedi.
Sözlerine devam eden Aksoy, Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin selamlarını ileterek Vali Ekici’nin üretim için ilimize gelecek bütün tohumculuk firmalarına destek vereceğini belirtti. 
Aksoy; “Tohum üreticilerimizin, Kırklareli İlimizde tohum üretimi için yatırım yapmalarını istiyorum. Bütün tohum sanayicilerimizi İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bekliyorum. Devletimizin verdiği bütün desteklerin yanında, İl müdürlüğü olarak sınırsız destek vermeye hazırız” dedi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol