“Akın akın Kırklareli'ne taşınan sığınmacıları kim kontrol edecek?”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kaçak göçmen sorununu gündeme getirdi. Kırklareli’ne “akın akın” sığınmacıların taşındığını belirten Gündoğdu, “Akın akın Kırklareli'ne taşınan sığınmacıları kim kontrol edecek, Kim disipline edecek, Kim ülkelerine geri gönderecek?” diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “Kırklareli’nde yaşanan sığınmacı sorunu” hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.
Konuşmasında vatandaşın hem ekonomik kriz hem de sığınmacılar ile uğraşmak zorunda kaldığını savunan Gündoğdu, yetkililerin ise olanları izlenmekle yetindiğini öne sürdü. Kırklareli’ne gelen sığınmacıların buradan Bulgaristan’a geçtiğini orada ise insanlık dışı uygulamalarla tekrar Türkiye’ye geri gönderildiklerini söyleyen Gündoğdu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Vatandaşımız, AKP'nin başına bela ettiği ekonomik krizle boğuşurken bir de sığınmacı krizi yaşanmaktadır. Misafirlikleri gereğinden fazla uzayan milyonlarca sığınmacı ekonomik ve sosyal sorunlarımızı tırmandırırken yetkililer olanları izlemekle yetiniyorlar. 
Kırklareli'nin Kofçaz ilçesiyle Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında Afganistan, Suriye ve Fas uyruklu sığınmacıların yoğunlaşması Kırklareli halkının huzurunu, can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. 
Ülkemizin dört bir yanından minibüs, otobüslerle Kırklareli'ne getirilen sığınmacılar yaya olarak Bulgaristan'a geçmeye çalışmaktadırlar. Bulgaristan ise ülkemizden geçen sığınmacılara gayri insani şekilde Kırklareli'ne geri göndermektedir.
Sayın Bakana sormak istiyorum: 
Akın akın Kırklareli'ne taşınan sığınmacıları kim kontrol edecek, 
Kim disipline edecek,
Kim ülkelerine geri gönderecek?” (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol