Akıllı telefonlar geldi, risk arttı

Telefon kullanılırken nelere dikkat edilmeli? Kullandığınız telefona zarar gelmemesi için ne tür önlemler alınmalı? Şarj sıkıntısının üstesinden nasıl gelinir? Yaygın olarak bilinen bilgiler ne kadar doğru? Sizler için araştırdık;

Gelişen teknoloji insanımızın hayat tarzını da değiştirirken bunun en belirgin halini gösteren cep telefonları da gündemimizden hiç düşmedi. Kırklareli'nde de çokça tercih edilen cep telefonları, artık çeşitleri arttıkça ve piyasada rekabet yükseldikçe yeni halleriyle de karşımıza çıkmaya başladı.
Geçmişte kullandığımız eski telefonlara nazaran artık yeni nesil telefonların da kullanılmaya başladığı şu zamanda artık tuşlu telefonların yerini dokunmatik ekran telefonlar aldı. Telefon piyasasının genişlemesiyle birlikte vatandaşların sıkıntıları da arttı. Daha önce elle sayılabilecek kadar az bir çeşit yelpazesine sahip olan telefonlar şimdi sayılamayacak kadar çok arttı. Haliyle vatandaşın sıkıntıları da bu oranda yükseldi. Çünkü çeşitleri artan telefonlarla birlikte telefonların bakımı ve kullanımı konusunda vatandaşlar zor duruma düştü.
Telefon kullanırken dikkat!
Vatandaşların artık kullanmaya başladıkları dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar, gelişen teknolojiyle birlikte daha kolay bir kullanıl sağlasa da, daha çabuk bozulabilir ve yıpranabilir bir hale geldi. Eski telefonlara nazaran en küçük bir hadisede çöp haline gelebilecek olan akıllı telefonlarla ilgili Kırklareli'nin tanınan telefon tamircilerinden Arınan İletişim'in Sahibi Serhat Arınan ise vatandaşları telefon kullanımı konusunda daha dikkatli olmaları için uyardı.
Telefonların şarj sorunu, ekran kırılma tehlikesi gibi problemlerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Arınan; "Yeni telefonlar çok güzel ve kullanımı artık daha kolay. Ayrıca hayatımızın tamamen bir parçası olmuş durumdalar. Fakat telefonların yanlış kullanımı nedeniyle çabucak bozulması da artık içten bile değil. Akıllı telefonların en büyük problemlerinden bir tanesi şarj ve batarya sorunu. Birçok vatandaş bunu nasıl çözebileceği konusunda bilgisiz. Telefonların şarj sırasında kullanılmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Koruyucu kılıf mutlaka kullanın"
Telefonların artık daha hassas bir hale geldiğini söyleyen Arınan İletişim'in Sahibi Serhat Arınan, "Günümüzde kullandığımız akıllı telefonlar eski telefonlara göre daha büyük bir hal almasına rağmen git gide inceldi. Ekran kullanımı nedeniyle büyüyen bu telefonların haliyle tutulması da oldukça zor hale geldi. Birçok vatandaşımız telefonu bu şekilde aldım, neden görüntüsünü bozayım gibi bir düşünceye sahip fakat telefon elinizden kayıp yere düştüğünde bu size daha büyük bir maliyet getirecektir. Akıllı telefonların ekranları telefonun yarı fiyatı kadar masraf çıkarabiliyor. Bu da vatandaşın cebini yakıyor" dedi. Telefonların kılıflarının ve ekran koruyucu camlarının takılmasının zarar yerine fayda sağladığını söyleyen Arınan; "Telefon kılıfları, telefon yere düştüğünde gelen baskıyı azaltır ve çarpma etkisini kendi üzerinde tutar. Ekran koruyucu camlar da aynı şekilde, cama gelecek olan baskıyı azaltır. Fakat bu bile bazı zamanlar yetersiz kalabilir ama büyük oranda da telefonunuzu korumuş olursunuz" açıklamasını yaptı.
"Suya düşerse sorun büyük"
Artık hemen her yerde kullandığımız telefonlar, sürekli yanımızda olduğundan dolayı ne zaman başına bir şey gelebileceğini de bilemiyoruz. Yaşanan sorunlar arasında telefonların suya düşmesi durumunda da vatandaşlar çoğu zaman telefon kullanılmaz hale geldiği zaman çareyi yeni telefon almakta buluyor. Suyun telefonlar için zararı ilgili de bilgi veren Serhat Arınan; "Telefon suya düştüğünde zaman çok önemli. Telefonu ne kadar çabuk sudan kurtarırsanız bu o kadar sizin aleyhinize olacaktır. Tabii ki telefonu sudan çıkardığınız gibi enerjisini de kesmeniz gerekiyor. Bataryasını hemen çıkarmalısınız. Suyun iletkenliği, bataryadan gelen enerji ile telefona zarar verir. Tuzlu suya düşen telefonların durumu burada biraz daha kötüdür. Çünkü telefon tuzlu suya düştüğünde iletkenlik nedeniyle kurtarılamayabilir" dedi.
"Kulaktan dolma bilgilere inanmayın"
Suya düşen telefonun bataryasının hemen çıkarılarak enerjisinin kesilmesini öneren Arınan İletişim'in Sahibi Serhat Arınan, telefonların suya düşmesinden sonra yapılan bir yanlışa daha değindi. Arınan; "Telefonlar suya düştükten sonra pirinç içine koyularak düzeltilebilir gibi kulaktan dolma yanlış bir bilgi de ortada dolaşıyor. Bu kesinlikle yanlış. Telefon suya düştükten sonra ne kadar çabuk çıkarılırsa ve enerjisi ne kadar çabuk kesilirse bu telefonun kurtulması için o kadar büyük bir avantajdır. Suyun telefonun içerisindeki hangi parçasına ulaşıp zarar verdiği de duruma göre önem kazanır. Bu yüzden telefondan bataryası çıkarıldıktan sonra en kısa zamanda en yakın tamirciye götürülmesi gerekiyor. Bu da telefonun kurtarılması için size %50'lik bir şans tanıyor" açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol