Akgül’ün 5. baskısına ulaşan kitabının tüm geliri Türkiye İsrafı Önleme Vakfına bağışlanıyor

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP)'nın kurucusu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından kaleme alınan Hepitalizm isimli kitap, yaklaşık 1 ay kadar önce çıkmasına rağmen, kısa sürede 5. baskısına ulaştı. 

TGMP Kırklareli Şubesi tarafından yapılan bilgilendirmede; kitabın bütün geliri yoksul kadınların kendi kendilerine gelir elde etmeleri maksadıyla mikrokredide kullanılması için Türkiye İsrafı Önleme Vakfına bağışlanıyor.
2003 yılından beri, mikrokredi faaliyetlerini sürdüren, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Türkiye Grameen Mikrofınans Programının, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 Milyar 50 Milyon Lirayı aştı. Türkiye Grameen Mikrofınans Programı bugüne kadar 200 bin kadını ekonomik hayata dâhil etti.
Hepitalizm
Akgül’ün kitabında, kapitalizmin ve küreselleşmenin yol açtığı sorunlar paylaşılarak, Hepitalizme yönelik bir yön değişikliğine ilişkin hayati ihtiyacın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olunmakta.
Hepitalizm, mutlu bir toplum öngörür. Kitabın amacı da dünyada bütün insanların mutluluğunu sağlayacak şekilde, yeni bir paradigma olarak Hepitalizmi ülke liderlerine, siyasilere, karar vericilere, stratejistlere ve okuyuculara sunarak, değişik bakış açılarından dünyamızı yeniden değerlendirmelerine katkı sağlıyor.
Kendisini "HEPİTALİST" olarak tanımlayan Prof. Dr. Aziz Akgül, bir mutluluk, hoşgörü've merhamet yaklaşımı olan Hepitalizmin tüm dünyada uygulanabilmesini dilerken "Gösterişin ve kibrin kol gezdiği bir çağda, hayatın sadeliğine ihtiyaç vardır. Özellikle de koronavirüs salgını sonrasında 'kutunun dışında düşünerek', fazlalıklarımızdan arınıp sadeleşerek, farklılığın birlikteliğini sağlayabiliriz," diyor.
Hepitalizm kitabında Nobel Barış Ödülü sahibi mikrokredinin dünyadaki öncüsü Prof. Dr. Muhammed Yunus'un önsözü de yer almakta.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol