Akaryakıt zamları trene yöneltti

Trakya’nın eskimeyen damarlarından birisi olan tren rayları, zamlar ile eski günlerine dönmeye başladı. Akaryakıt fiyatlarının biletlere yansıması, tren yolculuklarının tercih edilmesini sağladı.

Ray demirlerinde düşmeden yürümeye çalışan çocuklar, beklerken simit ve çay ile vakit öldüren yetişkinler… Uzaktan duyulan düdük ile çantalarını alıp biletlerini hazırlayan yolcular. Pehlivanköy’den Alpullu’ya oradan İstanbul’a Bulgaristan’a uzanan demiryolu… Yakıt fiyatlarındaki artış ve biletlere gelen zam ile eskiden daha fazla kullanılan tren yolculuğu son günlerde yeniden tercih listesinde yükselmeye başladı. Süre bakımından araç ile yolculuk etmek daha kazançlı görünse de fiyatlar cep yakmaya başlayınca, vatandaşlar da trene yönelmeye başladı.
Zamlar tercihleri değiştirdi
Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşlarımızın yolculuk ettiği araçları da değiştirtti. Trakya’da yaşayan vatandaşlar da bu araç değişikliğine en fazla uyanlar arasında yer aldı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar Trakya’da vatandaşların otobüs yerine treni tercih etmesine neden oldu.
Öğrencilerden sonra vatandaş da tren yolculuğuna yöneldi
Tren yolculuğu lise ve üniversite öğrencilerinin tercihinden sonra normal vatandaşların da en fazla tercih ettiği ulaşım araçlarından biri oldu. Vatandaşla Edirne’den İstanbul’a otobüsle 45 TL’ye giderken trenle 22 TL’ye, Lüleburgaz’da İstanbul’a otobüsle 29 TL’ye giderken trenle 15,50 TL’ye Çorlu’dan İstanbul’a otobüsle 22 TL’ye giderken trenle 11 TL’ye gidiyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol