Akar Yunanistan’a Edirne’den Seslendi “Biz Sabırla, Şefkatle Barış Elimizi Uzatıyoruz”

Geçtiğimiz gün Edirne’ye gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar' ilk olarak valilik ziyaretinde bulundu. Akar’ı Edirne Valisi  Kürşat Kırbıyık karşıladı. Akar Ardından Şehir Buluşmaları programı kapsamında partililer ile bir araya geldi. Akar burada Yunanistan ile yaşanan krize dair kritik mesajlar verdi. “İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barışçıl yol ve yöntemlerle sorunlarımızı çözmek için gayret gösteriyoruz” diyen Akar, “Yunanistan’a barış elimizi uzatıyoruz” ifadelerini kullanıyoruz” dedi. 

Edirne Ziyareti kapsamında ilk olarak Edirne Valiliğine gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada Vali Kürşat Kırbıyık tarafından karşılandı. Akar’a ziyaretinde AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba da refakat etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Akar, ziyarette yaptığı konuşmada Edirne'nin tarihî açıdan önemli bir kent olduğunu söyledi. Akar konuşmasında, "Serhat şehri Edirne; bizim tarihimizde, coğrafyamızda, mülki idaremizde son derece önemli yeri olan bir kent. Edirne, şanlı tarihimizin çok önemli izlerini taşıyor. Medeniyetimizin, bizim sanatımızın izlerini taşıyor. O bakımdan çok değerli. Batıda daha yeni yeni başlayan müzikle eğitimin, müzikle tedavinin yüzyıllar öncesinden uygulamalarını yapmış, medeniyet örnekleriyle dolu bir şehrimiz” dedi.

ŞEHİR BULUŞMALARI PROGRAMI İLE
PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti İl Başkanlığı Organizasyonu kapsamında Şehir Buluşmaları etkinliğinde partililer ile bir araya gelen Bakan Akar burada kritik açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile yaşanan krize ve terör örgütleri ile yapılan mücadeleye değinen Akar şunları kaydetti, ““Bazı fitne fesat odakları zaman zaman bazı iftiraları ortaya atıyor. Yalanlarla hem insanların kafasını karıştırmak hem de Mehmetçiğin moralini bozmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde kimyasal silah yok. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Bizim kültürümüzde işkence, eza, cefa yok. Uluslararası hukuk ötesinde, biz uygulamalar yapıyoruz. Bunlar son derece alçakça iftiralar. Diğer yandan Yunanistan meselesi. Diyaloğa gelin diyoruz. Bakanlık olarak güven artırıcı önlemler konusunda yaptığımız çalışmalar var. Heyetlerimiz iki defa Atina'ya gitti, onlar bir defa Türkiye'ye geldi. Dördüncü toplantının Türkiye'de yapılması lazım. İki yıldan beri bekliyoruz. NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Yunanistan Savunma Bakanı’na beklentimizi ilettik, onlardan cevap bekliyoruz. Uzattığımız barış elinin tutulmasını bekliyoruz. Fakat maalesef özellikle Yunanistan'daki bazı siyasiler her gün Türkiye aleyhinde söylemlerde bulunuyor. Bunun doğru, çıkar bir yol olmadığını tekraren hatırlatıyoruz. Aklıselim bazı Yunan akademisyenler, siyasiler, emekli generaller bizim söylediklerimize benzer, diyalogdan yana olduklarını ifade ediyorlar. Yunanistan'ın üçüncü tarafların telkini ile bir şeyler yapmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Akar, "Bizim görüşelim dememiz bir zafiyet, bir oldubittiye müsaade etmeyeceğiz ifademiz de bir tehdit değil. Bütün bu problemleri çözmek için buyurun gelin, problemleri ikili görüşmelerle çözelim. Bunu başkalarına havale etmeyin, başkalarından medet ummayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü, güvenilir, etkin bir müttefiktir. Bunun bilincine varın diyoruz."

SELİMİYE CAMİİ RESTORASYONUNU
İNCELEDİ, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, cuma namazını Üç Şerefeli Camii’nde kıldı. Bakan Akar daha sonra Selimiye Camii’ne geçerek Vakıflar Genel Müdürlüğünce geçen yıl kasım ayında başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarını inceledi. Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ve Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile telefonda görüşerek restorasyon çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Gençlerle Tarihin İzinde” programı kapsamında Edirne Balkan Tarihi Müzesi'nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan, onlara tavsiyelerde bulunan Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularında da değerlendirmelerde bulundu. Güvenlik ortamının yeniden şekillendiği, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Bakan Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye’nin etki ve ilgi alanının her geçen gün genişlediğini vurguladı.Türkiye'nin tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini, köklü tarihi, dinamik nüfusu, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve güçlü ordusuyla bölgesinde ve dünyada etkin ve proaktif politikalar ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Akar, savunma sanayisi alanındaki gelişmelere de değindi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın teşviki ve liderliğinde savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranının yüzde 80’lere ulaştığını dile getiren Bakan Akar, “Yerli ve millî savunma sanayisinde cin şişeden çıktı. Eskiden parasını verip alamadığımız şeyleri şimdi biz üretiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. al böyle komşuyu 24 Ekim 2022 Pazartesi 13:06:30

    57 ada adacığımız vatan toprağımıza itirazsız elkoyup bir de namlu bize silahlandıran yunanın bize uzattığı el altı pürsilah amerikan üssü arkasına sığınıp sürekli küstahça dil uzatmak