Akalar'ın yeni vizyonu

Yıllardır böylesine bir hizmet görmeyen ve çalışmalar nedeni ile oldukça ilgi toplayan Akalar Mahallesi Hakan Ediş gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi eski bir tarihe sahip olması ve merkez ilçede adının dahi pek dile getirilmediği Akalar Mahallesin'de yeni bir vizyon oluşturan Ediş, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının da başlaması ile birlikte öğrencilere başarılar diledi.

Çalışmaları ile sürekli gündemde olan ve yaptığı paylaşımlar ile diğer mahalle muhtarlarını da imrendiren Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, sokaklarını baştan yaratmaya devam ediyor. Seçildiği günden itibaren birçok alanda ve birçok kurum ile yaptığı görüşmeler sonucu, gerek iş gücü gerek ise mali destek alan muhtar şimdide metruk yapıları bir bir yıkıyor. Tarihi eser niteliği taşıyan ve içinde oturulmayan binalara alınan önlemler bu tip yapılarda pek görülmüyor. Hava muhalefeti dolası ile yaşadıkları sıkıntıları yıkılmaya yüz tutmuş binalarda durumu dile getiren vatandaşlar; "Yağan yağmurların ardından suları içine çeken duvarlar zaman içerisinde yıkıldılar. Birçok evin duvarındaki taslar yollar döküldü. Duvarların yıkılması sırasında buradan geçecek vatandaşlar için tehlike oluşabilirdi. Ev sahiplerinin bu konu gerekli önlemleri almaları gerekir" ifadelerine yer verdiler.
Ediş, önlemini kendisi alıyor
Bu tür yapılarda şikâyetler üzerine Kırklareli Belediyesi ile görüşen Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, yıkımlara başladı. İlk olarak Dibek Sokak üzerinde ve araç trafiğinin de olduğu caddeye bakan metrup yapıyı yıktıran muhtar, doğabilecek tehlikelere karşı ilk önlemini de almış oldu. Daha önce Balkan Caddesi üzerinde "dokunsalar çökecek" tabiri yıkılan bina ile faciaya önlemiş olmuştu. Bu mahallede yıkılan 2. Bina olurken bunun gibi daha niceleri mevcut. Ediş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; " Dibek sokağımızda yıkılmak üzere olan metruk binanın bir can kaybı yaşanmaması için yıkımını yapıyoruz. Fen işleri müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.
Temizlik ekiplerinin yetişemediği yerde
devreye giriyor

Hafta sonu olmasına rağmen yılmadan çalışan ve Pazar günü akşamüstü sularında objektiflerimize çöp toplarken takılan muhtar Ediş, her anlamda en iyi hizmeti vermek için çaba gösteriyor. Bentler Deresi Mevkii'nde rüzgârdan uçuşan çöpleri yakarak temizleyen muhtar, görenleri de hayrete düşürüyor. Akalar Mahallesi Tokmoğlu mevkiinde Ediş ile gerçekleştirdiğimiz röportajda; " Mahallemi seviyorum yaptığım hizmetleri de zoraki yoldan yapmıyorum. Yeri geliyor belediye ekipleri ile yeri geliyor kendim bu temizliği yapıyorum. Gerçekten çok eksiğimiz var, yıllardır yapılmayan hizmetleri 5 yıla sığdırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda bizimle artık daha özverili davranıp, yaşadığımız alanları temiz tutmaya özen gösteriyoruz" dedi.
Yol çalışmalarında sona geliniyor
Diğer mahallelere nazaran eski bir geçmişe sahip olan Akalar Mahallesi muhtarlığı, göreve geldiği günden itibaren 12 sokağa parke taşı döşetti. Hem vatandaşların hem de araç sürücülerinin derin bir "oh" çekmesi için elinden geleni yapacağını belirten Ediş; " Mahallemiz eski bir tarihe sahip olmasından ötürü gerçekten atıl bir durumda idi. Sokak sakinleri sadece evlerinde oturmakla yetinmiş ve herhangi bir çalışma için başvuruda bulunmamış. Öyle kötü yollarımız var ki. Burada çocuklarımız oynuyor, araçlar geçiyor ne kadar kötü bir manzara. Bu konuda Kırklareli Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucu olumlu sonuç aldık ve ne zaman bir makine ya da ekip istesek bizleri ikiletmeden yardıma koşuyorlar. Seçildiğimiz günden itibaren 12 sokağımızda çalışmalar yaptık. Artık sırada çocuk parkları ve yeşil alanlar var. Kırklareli Belediyesi'ne bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Belediyenin desteği büyük
Tarihi eser niteliği taşıyan ve içinde oturulmayan binalara alınan önlemler bu tip yapılarda pek görülmüyor. Hava muhalefeti dolası ile yaşadıkları sıkıntıları yıkılmaya yüz tutmuş binalarda durumu dile getiren vatandaşlar; "Yağan yağmurların ardından suları içine çeken duvarlar zaman içerisinde yıkıldılar. Birçok evin duvarındaki taslar yollar döküldü. Duvarların yıkılması sırasında buradan geçecek vatandaşlar için tehlike oluşabilirdi. Ev sahiplerinin bu konu gerekli önlemleri almaları gerekir" ifadelerine yer verdiler. Bu tür yapılarda şikâyetler üzerine Kırklareli Belediyesi ile görüşen Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, yıkımlara başladı. İlk olarak Dibek Sokak üzerinde ve araç trafiğinin de olduğu caddeye bakan metrup yapıyı yıktıran muhtar, doğabilecek tehlikelere karşı ilk önlemini de almış oldu. Daha önce Balkan Caddesi üzerinde "dokunsalar çökecek" tabiri yıkılan bina ile faciaya önlemiş olmuştu. Bu mahallede yıkılan 3. Bina olurken bunun gibi daha niceleri mevcut. Ediş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; " Dibek sokağımızda yıkılmak üzere olan metruk binanın bir can kaybı yaşanmaması için yıkımını yapıyoruz. Fen işleri müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol