Ailelerin Piknik Keyfi Kabusa Döndü!

22 Şubat 2022 tarihli sayımızda ‘Larva Mücadelesi Ne Alemde? Bir Günlük Güneş Çıktı, Sinekler Şaha Kalktı’ başlığı ile dikkat çektiğimiz etkili larva mücadelesinin önemi ne yazık ki hissedilmeye başlandı. Gazetemize ulaşan bir vatandaşın Uzunköprü Ördekli Göldeki aile sefası adeta zehir oldu. Tüm yiyeceklerin üstü saniyeler içerisinde karasinekler ile kaplanırken özellikle Ördekli Göl gibi sulak alanlarda larva mücadelesinin çok yetersiz olduğu ortaya çıktı.

Yaz günlerinin en büyük problemleri arasında gelen sinek istilası çeltik sahalarına yakınlığı ile ilçemizin bir gerçeği olsa da etkili ve zamanın larva mücadelesi ile istilanın önüne nispeten geçilebiliyor. 22 Şubat 2022 tarihli sayımızda gündeme taşıdığımız sinek istilasının ayak seslerini ‘Larva Mücadelesi Ne Alemde? Bir Günlük Güneş Çıktı, Sinekler Şaha Kalktı’ başlığı ile ortaya koyduk. Kışın ortasında yaşanan bir günlük ‘pastırma sıcaklarında’ sinekler adeta oğul vermiş ve yaz aylarındaki yaşanacak istilanın ayak seslerini duyurmuşlardı. Gazetemiz Adalet, Uzunköprü Belediyesinin larva mücadelesinde eksik kaldığını ifade ederek iş işten geçmeden gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulamıştı. Lakin bugünlerde ortaya çıkan tablo larva mücadelesinin ciddiye alınmadığını ortaya koyuyor. Bir vatandaşın gazetemize ulaştırdığı fotoğraflarda, Ördekli Gölde ailece yapmak istedikleri pikniğin adeta zehir olduğunu belgeliyor. Larva mücadelesinde en öncelikli alanlardan birisi olması gereken ördekli göl de ailenin masalara koyduğu yiyeceklerin ve diğer tüm eşyaların üzeri saniyeler içerisinde karasinekler ile kaplandı. Sinekleri kovalamaktan piknik yapamadıklarını ve ortaya çıkan rahatsız edici görüntülerden dolayı iştahlarının kaçtığını ifade eden vatandaşlar bu kabusa 15 dakika dayanabildiklerini ifade ederek toplanıp evlerinin yolunu tuttuklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ülkenin tam resmidir 08 Temmuz 2022 Cuma 12:58:38

    Cennet meyvesi üzerindeki .ok sinekleri ve sularda lavralar ülke topografisinin en mükemmel resmini ve içeriğini vermektedir