Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Uzunköprü'ye Geliyor

İlçemiz Keşan Yolu üzerindeki eski yüksekokul binasının dönüştürülerek inşa edilen Çağla Nur Uçar Huzurevinin açılışı bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katılacağı bir programla bugün gerçekleştirilecek. Devlet ve Millet işbirliği ile inşa edilen Huzurevinde çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatılmıştı. Bina yeniden revize edilerek derslikler modern bir huzurevi odasına dönüştürüldü. Son sistem yaşlı bakım teçhizatlarının da temin edilmesiyle birlikte inşaat süreci tamamlandı. Bakan Yanık ilçemizdeki açılışın ardından Edirne merkezde de SODAM ve Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi açılışına katılacak. 

Çalışmaların tamamlanarak hizmet vermek için gün sayılan Çağla Nur Uçar Huzurevi bugün açılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katılacağı açılış programı saat 11.20’de başlayacak. Açılışın ardından binada incelemelerde bulunacak olan Bakan Yanık’ın son değerlendirmeleri yapması bekleniyor. Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan çalışmaların tamamlandığını ifade ederek huzurevinde 18 memur ve 33 işçi olmak üzere toplam 51 kişinin istihdam edileceğini söyledi. İnşa sürecinde bir kez daha hayırseverlere teşekkür eden Kaymakam Erdoğan, “Bildiğiniz gibi ilçemizde uzun uğraşlar sonucu hayırseverlerinde katkıları ile atıl durumda bulunan Meslek Yüksekokulu eski binasını huzurevine dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzunköprü’deki okulun dönüşümünde hayırseverlerimizin katkısı çok büyük olmuştur. Bugün huzurevimize ismini veren Çağla Nur Uçar kardeşimizin babası hayırsevere Bülent Uçar’a bir kez daha teşekkür ediyorum. 80 kişiye yuva olacak Huzur Evimizin tadilatı tamamlandı. Sayın Bakanımız Derya Yanık hanımefendi ve Sayın Valimizin de katılımı ile huzurevimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Burası 70 dekar arazi. İlerleyen süreçte bakanlığımız nezdinden farklı projeleri de burada hayata bulabilir. dedi.

“HİZMET KAPASİTEMİZİ ARTIRIYORUZ”

Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da Edirne’nin Türkiye’de en yaşlı iller kategorisi içerisinde yer aldığını ve Uzunköprü’de açılışı gerçekleştirecekleri Çağla Nur Uçar Huzurevi ile Edirne ilinde ki hizmet kapasitesini büyük oranda arttıracak 350 yatak kapasitesine ulaşacaklarını vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol