Ahmetbey Köftesi ilk 100’de

Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey beldesi, hayata geçirdiği icraatlarla beldede yaşayan vatandaşların takdirini topluyor. Geçtiğimiz günlerde “12 Yıldızlı Şehir” ünvanına layık görülen beldenin en önemli değerlerinden birisi de kuşkusuz “Ahmetbey Köftesi” olarak görülüyor. Ahmetbey Köftesi, alanında uzman üyelerden oluşan heyet tarafından Türkiye’nin en lezzetli 100 yemeğinden biri olarak seçildi.

Gurmeler, akademisyenler, yemek yazarları, şefler ve işletmeciler... 100 kişilik alanında uzman heyet Türkiye’nin en lezzetli 100 yemeğini seçti. Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı lezzetlerin yer aldığı listede Kırklareli Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey beldesi de köftesi ile yer aldı. Ahmetbey Köftesi’nin yer aldığı listede çok farklı lezzetler bulunuyordu. Yemeklerin birçok farklı özelliğine göre oluşturulan listede Ahmetbey Köftesi 57.sırada kendine yer buldu.
Köfteler sıralamasında ilk dörtte
100 kişilik Gurmeler, akademisyenler, yemek yazarları, şefler ve işletmecilerden oluşan gastronomi heyeti, Türkiye’nin 7 bölgesinde bulunan, lezzet hazinesini sizler için araştırdığı ve bulduğu ganimeti paylaştı. En lezzetli 100 yemeğin belirlendiği listede kendine 57.sırada yer bulan Ahmetbey Köftesi, aynı zamanda köfteler sıralamasında 4.oldu.
Puanlamalar nasıl?
100 yemeğin bulunduğu listede zirvenin sahibi Halil Usta’nın Küşlemesi oldu. Aldığı 218 puan ile açık ara birincilik tahtına oturan Halil Usta’nın Küşlemesi, en yakın rakibi olan Balıkçı Kahraman’ın Kalkan Tandırı’na 104 puanlık fark attı. Listenin 57.sırasında bulunan Ahmetbey Köftesi ise 10 puan aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol