Ahmet Yenilmez’in ‘Usta’sına büyük ilgi

“Deli Yürek” ve “Ekmek teknesi” gibi efsane Televizyon dizilerinin unutlmaz oyuncularından Ahmet Yenilmez yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han'ı konu alan "Usta" isimli tiyatro oyunu ile Kırklarelililerle buluştu. Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan "Usta" isimli tiyatro oyunu, Ziraat Bankasının katkılarıyla Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde sahnelendi.
2. Abdülhamid'in ölümünün 100'üncü yılı anısına hazırlanan ve baba-kız ilişkisi üzerinden anlatılan oyun, yoğun ilgi gördü. Teknik ve dekor tasarımını Uğur Gürel'in üstlendiği tek perdelik oyunda, Yenilmez'in yanı sıra Tilbe Germencik ve Zülfü Demirtaş rol aldı.
Ahmet Yenilmez oyun öncesinde Önadım Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada 2'nci Abdülhamid Han'ı 81 vilayet ve 100 noktada turneyle anmak için yola çıktıklarını ifade ederek, "42’nci durağımız Kırklareli’nde olmaktan çok mutluyuz. Daha önce Kırklareli cezaevinde mahkumlarımızla yönelik bir meddah gösterisi vasıtasıyla burada bulunmuştum. Bu kez Ziraat Bankasının katkılarıyla “Usta” isimli oyunumuzla Kırklareli’ndeyiz. Merhum sultanın birçok özelliği var. Sultan II. Abdülhamid Han ülkemize Yıldız Saray’ında ilk tiyatro salonunu açmış, yurt dışından tiyatro oyunları, aktör ve aktrisler davet etmiş bir devlet adamımızdır. Bir oyunun aynı sezon içerisinde 100 farklı noktada sahnelenmesi bir ilk olacak. Ben diziden dolayı ilgi eksikliği olabileceğini düşündüm ama her geçen gün salonlar daha çok doluyor” dedi.
Oyunu Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü yetkililerinin ve Şube personelinin yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve ailesi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ile çok sayıda davetli izledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol