Ahmet Tunalılar vefat etti

Lüleburgaz’ın manevi değerlerinden Ahmet Tunalılar 91 yaşında vefat etti. Merhumun cenazesi dün Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası İstanbul Eyüp Sultan Mezarlığı’nda defnedildi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nin manevi büyüklerinden Ahmet Tunalılar önceki gün vefat etti. Yaşlılığa bağlı nedenlerden 91 yaşında vefat eden Tunalılar, Lüleburgaz’ın tanınan ve sevilen isimleri arasında yer alıyordu. Merhumun cenaze namazı 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde kılındı. Cenaze namazına AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ve Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Lüleburgaz’ın ileri gelenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
30 Temmuz 1930 yılında Bulgaristan’ın Eski Cuma vilayetinde doğan Ahmet Tunalılar, 1935 yılındaailesiyle birlikte Türkiye’ye göç ederek Lüleburgaz’a yerleşti.Lüleburgaz Türkgeldi Çiftliği’nde muhasebe müdür yardımcılığı yaptı. Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebe Müdürü olarak uzun yıllar görevini devam ettirdi ve 1979 yılında emekli oldu.1982 yılında gittiği Hacca gitti.
Önemli İslam alimlerinden AbdülhakimArvasi`nin yeğeni olan ve SeyyidCemaledinArvasiismiyle bilinen Cemalettin Parlakışık’ın derslerine katıldı. Lüleburgaz da Lüleburgaz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile Zindan Baba Tasavvuf Yolu Derneği’ni kurdu.
Çiftlik Camii yapımında önayak oldu. Küçük çocuklar için Kur’an kursları açılmasına vesile oldu. Vakfın kullandığı bir bina inşa edildi.T.C Lüleburgaz Müftülüğü TUNALILAR Kur'an Kursu olarak resmiyet kazandı.Esmaül’lahi’lHüsnâ, İslam Akidesi (Arapça-Osmanlıca), Faziletleri ile Hac ve Umre, Evrat ve Ezkâr, Kırk Dört Hadis ve Tavfiznâme adlı eserlerin basımını sağladılar. "CemâleddinArvasiRahmetûllahi Aleyh Efendi’nin Sohbetleri" adlı 6 ciltlik bir tefsir kitabı basıldı. Ayrıca Cemalettin Efendi’nin diğer eserlerinin de tercüme edilmesi için çalışmalar yaptı. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol