Ahmet Mithat Ortaokulu’nda eğitim atölyesi gerçekleştirildi

Kırklareli Ahmet Mithat Ortaokulu’nda, ilimizdeki gençlerin sağlık okur-yazarlığını arttırmak ve bu konu hakkında bilinci geliştirmek adına eğitim atölyeleri gerçekleştirildi. Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından gerçekleştirilen projede, Türkiye’de ihtiyaç sahibi 20 ildeki 20 okulda projeler hayata geçirildi. 17 Şubat Cumartesi günü tüm gün boyunca gerçekleşen etkinlikte, 40 gönüllü faaliyet gösterdi. Organizasyon boyunca öğrenciler, eğlenirken aynı zamanda öğrendi.

17 Şubat Cumartesi günü Kırklareli Ahmet Mithat Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlik, saat 11.30’da başladı ve gün boyunca devam etti. Ülkemizin 20 ilinde 20 okulda gerçekleştirilen ve iki ayaktan oluşan projede bir ayak öğrencilere sağlık okur-yazarlığını aşılamak diğeri ise okulun fiziki koşullarını iyileştirmek olarak belirlendi. Cumartesi günü gerçekleştirilen atölye çalışmasında sağlık okur-yazarlığı konusu ön plana alındı. Toplum gönülleri, öğrencilerle 5 sınıfta gerçekleşen atölyelerde bir araya gelerek projeyi hayata geçirdiler.
Projemizin mihenk taşı gençler
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Toplum Gönülleri Vakfı’nda Projeler Departmanı Sağlıklı Gençlik Hareketi Koordinasyon Sorumlularından Ozan Karaçam, Sağlıklı Gençler Projesini anlattı. Karaçam; “Öncelikle sağlıklı gençler projesini anlatmak gerektiğini düşünüyorum. Toplum Gönülleri Vakfı GSK proje ortaklığında, Türkiye’de gençlerin sağlık okur-yazarlığı temelini güçlendirmeyi amaçlıyor. Kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen bir projedir. Projemizin mihenk taşı gençler olduğu için aynı zamanda sağlıklı ve zinde bir Türkiye hedeflemektedir” dedi.
20 ilde 20 okulda
Proje detaylarından bahseden Karaçam; “Projemizin 2 adet ayağı var. Bir tanesi Yardımlaşma Oturumu adını verdiğimiz 8 başlıktan oluşan Sağlık Okur-Yazarlığı Eğitim Modelleri.
Diğeri ise Sağlıklı Okul Hareketi adını verdiğimiz, Türkiye’nin ihtiyaç sahibi 20 okulunda ve 20 ilinde gerçekleştirdiğimiz, okulun fiziki olarak iyi duruma getirilmesi ve sağlık atölyesinde ki çocukları hedeflemek üzerine kuruludur. Sağlıklı Okul Hareketi etkinliğimizin 4’cüsünü ise bu yıl Kırklareli’nde düzenliyoruz. Bu sebeple bugün Kırklareli’ndeyiz” ifadelerini kullandı.
Projede 40 gönüllü faaliyet gösterdi
Karaçam, projenin gönüllük esaslı olduğunun altını çizere, “Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın her yerinde ve hemen hemen bütün üniversitelerinde toplum gönüllülerinden oluşan öğrenci kulüpleri var. Kırklareli’nde de toplum gönülleri bulunmakta ve bu öğrencilerimizden 40 tanesi bugün sağlıklı okul projemizde atölyeleri gerçekleştirmek üzere burada bulunuyor” diye konuştu.
5 atölyede eş zamanlı eğitim
Projenin iki ayağından biri Cumartesi günü hayata geçirildi, “Bugün ki projede 5 atölye eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. Sağlık Hakları, Sağlıklı Beslenme, Drama, Psikolojik rehberlik ve Beslenme adlı atölyelerde, 5 sınıfta eş zamanlı olarak gerçekleştirilmekte. Etkinliğimiz gün boyunca sürecek. Burada ki toplum gönüllüsü gençler, 2 günlük etkinliğimizde bir günü sağlık atölyelerine bir günü de okulun fiziki olarak iyileştirilmesine ayırdılar. Bugün tamamen sağlık atölyeleri gerçekleşecek”
Aylarca çabaladık ve şu an
meyvelerini toplamak üzereyiz
Projenin paydaşlarından Kırklareli Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Vakfı üyelerinden Halil Akmeşe, projeye dahil olma aşamaları ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Akmaşe, “Toplum gönüllüleri olarak bu projeyi ilk duyduğumuzda çok heyecanlanmıştık. Bu projeye başvurduk ve sağlık okur-yazarlığında bilgi sahibi olmak istedik. Çünkü bizim projelerimiz genelde halk temelli projelerdi. Böyle bir projeyi, gördüğümüzde yer almak istedik ve sadece 8 ilde yapılıyor olması bizi daha da mutlu etti. Yeni gelen gönüllü arkadaşlarımızla bu projeye dahil olduk. Başvurduktan sonra ki süreç hızlı ve güzel şekillerde gitti.
Aylarca çabaladık ve şu an meyvelerini toplamak üzereyiz. Şu an projede istediğimiz noktadayız ve her şey istediğimiz şekilde ilerliyor. Gönüllülerimizin motivasyonu çok iyi, paydaşlarımız yanımızda bu konuda çok mutluyuz. Çünkü proje birçok aşamadan geçiyordu ve çok çetrefilli süreçleri vardı ama süreci başından sonuna değerlendirdiğimizde, en güzel kısım bu proje ile neler kazandığımızı düşünüyor oluşumuz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol