Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Haftası kutlamaları 16 Eylül Pazartesi gerçekleştirilen törenlerle başladı. Sabah saat 09.00 itibariyle Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan törenler, Valilik makamında Vali Osman Bilgin’e yapılan ziyaretle devam etti. Son olarak ise saat 14.00’da İstasyon Caddesi’nde etkinlik düzenlendi. Törende ahiliğin kültürümüz açısından öneminden bahsedilirken, geçmişten bugüne kalan esnaf ürünleri de açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası etkinlikleri dün itibariye başladı. Saat 09.00 itibariyle Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına konulan çelenk ile başlayan törenler, Vali Osman Bilgin’e makamında yapılan ziyaretle devam etti. Saat 14.00’da ise İstasyon Caddesi’nde etkinlik düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösteisi ile sürdü. Etkinliğe; Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli Belediye Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, ilimiz oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.
“Pek çok modern dünya topluluğu ahiliğin bu felsefesini uygulamaya çalışıyor”
Etkinlikte konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, ahiliğin yaklaşık 630 yıllık bir geleneği olduğunu söyleyerek çok geniş alanlarda etkisini hissettirdiğini kaydetti. Ahiliğin iyi esnaf olmak demek kadar iyi insan olmak demek de olduğundan bahseden Başkan Şeker, bu olgunun dünyada eşi benzeri olmayan bir aidiyet ve medeniyet hazinesi olduğunun altını çizdi. Pek çok modern dünya topluluğun ahiliğin bu felsefesini uygulamaya çalıştığına dikkat çeken Şeker, bu nedenle ahiliğin milli birik ve beraberliğimizin en büyük teminatı olduğunu sözlerine ekledi. Şeker esnafların ülke ekonomisine büyük katkılarının bulunduğunu ifade ederek, esnafların ve ahilerin büyük önem arz ettiğini söyleyerek sözlerine nokta koydu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker’in sonrasında Vali Yardımcısı Tahir Işık ve Kırklareli Belediye Başkanı da birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından esnafların geçmişten bu güne kadar kullandığı aletlerin yer aldığı sergi açıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol