Ağustos arifesinde sonbaharı yaşıyoruz

Temmuz ayının son demlerini yaşadığımız şu günlerde ilimizde yağmursuz bir gün geçmiyor. Her gün kısa süreli sağanak yağışlar vatandaşı şaşırtıyor. Sabah evden çıkarken güneş gözlüğü ve yazlık kıyafetlerle evden çıkan halk öğlen saatlerinden sonra şemsiyelerini çıkarıp ve sonbahara uygun kıyafetlerini giyiyor.

Vatandaşlar, “Mevsimler o kadar iç içe geçti ki geçtiğimiz kış Kırklareli normallerine göre sıcak geçerken, şimdi de yaz mevsiminde sonbahar havasını yaşıyoruz. Sonbahar başlangıçlarında ise yaz mevsimini yaşayacağımızı düşünüyoruz” dediler.
Sabah güneş gözlüğü akşam şemsiye
Dün ise sabah saatlerinde oldukça sıcak bir güne merhaba diyen Kırklareli, öğlen saatlerine yaklaşırken kara bulutlar tarafından sarıldı.
Saat 13.00 dolaylarında başlayan yağmur birkaç saat etkili oldu. Çok sert şekilde gerçekleşmeyen yağmur yağışı, akşam saatlerinde ise yerini güneşe bıraktı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yadsınamaz gerçeklikler 27 Temmuz 2018 Cuma 17:15:43

    Psikosomatik terimi kökeni zihinsel olan hastalıkları ifade eder tıbbiyede. Kin nefret haset korku endişe vesaire gibi zihni negatif enerji birikimleri en zayıf bir organa odaklanır ve oradaki doğal biyokimyasal düzeni altüstle bir tür hastalık oluşturur. Bu bilimsel gerçektir. Binlerce yıldır toplumsal bir kabul olarak 'yağmur duası' gibi bir folklorik adet vardır dünya geneli bir başvurudur zor durumda. Trakya halkı da bunu iyi bilir ve uygularlar. Zihin bedeni negatif-pozitif yönlerle etkiliyorsa yağmur duası tecrübeyle sabit yağmur getiriyorsa; bir toplum kollektif zihni de toplumu kuşatan o başlarının üzerindeki atmosferi öyle etkileyecektir. Toplum kollektif zihni sürekli negatif enerjiler üretimiyle mevsimsel düzeni allakbullak ederek mevsim aynasında zihnini görecektir aynen demokrasi yerine eşkiyalığı baştacı yapmış ve başlarına taşlar yağmış birçok ülke örneğindeki gibi.