Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Anlamlı Proje

Kırklareli Ağız ve Diş sağlığı Merkezi’nin okul öncesi çocukların diş muayenesinden korkmasını engellemek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlamış olduğu ‘Diş Hekimimi Seviyorum’ projesi çeşitli etkinlikler ve eğitim faaliyetleri ile devam ediyor.

Kırklareli Ağız ve Diş sağlığı Merkezi’nin; ağız ve diş sağlığının önemi konusunda öğretmen ve ailelerin farkındalıklarını arttırmak, okul öncesi çocukların diş muayenesinden korkmasını engellemek ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlamış olduğu ‘Diş Hekimimi Seviyorum’ projesi çeşitli etkinlikler ve eğitim faaliyetleri ile devam ediyor.

03.01.2017 itibariyle Hüsamettin Ateş Anaokulu çocuklarının Ağız ve Diş Sağlığı merkezine ziyaretleri başladı. Bu proje kapsamında çocuklar merkez tarafından temin edilen özel servislerle veliler ve öğretmenler ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne getirildi. Daha sonra çocuklar eğitim salonuna alınarak burada diş sağlığı ile ilgili eğitici çizgi filmler izletildi. Diş maketi üzerinde uygulamalı eğitim ile de diş fırçalama teknikleri hakkında bilgi sahibi olan çocuklar, bunun akabinde merkezi gezdi. Çocuklar oyun salonuna alındı ve burada dilediklerince oyun oynama imkanı elde etti. İlk korkularını bu ortam sayesinde atan ve aileleri tarafından izin verilen çocuklar, sevimli çizgi film karakterlerinin de olduğu çocuk polikliniğinde muayene koltuğuna alındı. Burada diş sağlığı muayenesi olan küçük çocuklar çürük oluşumunu önleyici florürlü jel uygulamasının ardından diş durumunu gösteren diş karnesi, balon ve çıkartmalar ile tekrar oyun alanına alındılar.
Faaliyetlerin bitiminde çocuklara ve öğretmenlerine diş fırçası/ macunu seti hediye edildi. Ayrıca okullarda eğitim amaçlı kullanılmak üzere; doğru diş fırçalama afişi, oyun hamuru dişçi seti, çene- diş maketi verildi. Çocuklar planlanan program dahilinde öğrenci servis aracı ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine getirilip, daha sonra tekrar okullarına bırakıldı.
Kırklareli Ağız ve Diş sağlığı Merkezi’nde ‘Diş Hekimimi Seviyorum’ projesi kapsamında bugüne kadar toplam 444 çocuk misafir edilerek 430’u kendi istekleriyle diş muayene koltuğunda muayeneleri yapıldı. Çocukların diş hekimi korkusunu küçük yaşta atmalarının amaçlandığı projede çocukların kendi istekleriyle muayene olması Ağız ve Diş sağlığı Merkezi çalışanlarını mutlu ederken, projenin adım adım amacına ulaştığına gösteriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol