Ağaçlandırma seferberliğine rekor katılım

Kırklareli 81 il ile eş zamanlı 80 bin 10 fidanı toprakla buluşturdu. Ülke genelinde 11 milyonun hedeflendiği rekor katılımla 13 milyon fidanın sahiplenildiği ağaçlandırma kampanyası Kırklareli’nde de ilgi gördü. Hazırlanan tüm fidanlar sahiplenilerek dikimi gerçekleştirildi. İlimizde fidan dikim noktası Kırklareli Merkez’de Kadıköy Köyü ağaçlandırma alanı oldu. Genci yaşlısı fidan dikerek ağaçlandırmanın önemine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıylaöğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılan vatandaşların katkılarıyla ağaç dikim kampanyası gerçekleştirildi. 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 il ile eş zamanlı Kırklareli dahil olmak üzere 2023 noktada aynı anda 11 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu.Bu kapsamda ilimizde fidan dikim noktası Kırklareli Merkez’e bağlı Kadıköy Köyü oldu.  Ağaç dikim kampanyasına başta Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu olmak üzere protokol ile vatandaşlar katıldı.  “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında gerçekleşen kampanya 14 noktada 80 bin 10 fidanın toprakla buluşturulması ile tamamlandı. Fidan dikim kampanyasında sahiplenilen çam fidanları dikilerek can suyu verildi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Buna rağmen bunu bile beğenmeyen çevrecilerimiz var. Evet var olan orman alanlarımızı taş ocaklarına vasıfsız maden ocaklarına vs. ziyan ettirilmesine elbette karşı durmalıyız. Ama be kardeşim "Kasımda da fidan mı dikilirmiş" diyecek kadar sığ karşı çıkışlar çevreciyim diye kasım kasım dolaşanlarda bol duruyor. Fidan dikme etkinliğinde neden yoktunuz ?

  2. "Zemheri ayında gül ister" milletden..

  3. Aşeren kafalı arkadaşım. Fidan dikiminin daha sağlıklı olabilmesi için hele de tüplü fidan kullanıyorsan sonbahar ayları dikim için daha uygundur. Çünkü ağaçlara su yürümesi zaten minimuma inmiştir. Ama bahar ayında bazen fidan tutturmak daha zor olabiliyor. Hele de bitkilerde uyanma çoktan başlamışken dikmeye çalışanların daha başarısız olduklarını görürüz. O sebeple sen o "zemheri ayı" muhabbetini geç bi kalem. Sen fidan dikmeye geldin mi gelmedin mi çakma çevreciler gibi. Onu diyiver ????