“Afrin’de yapılan mücadele ile Çanakkale Savaşı’nın büyük paralelliği var”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, katıldığı bir doğum günü kutlamasının ardından Türkiye gündemini gazetemize değerlendirdi. Çanakkale Zaferi ile Afrin’deki harekatın paralellik gösterdiğini söyleyen Minsolmaz, Türkiye’nin komşu ülkesinde oluşacak bir terör koridoruna asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi.   

Çanakkale Zaferi hakkında konuşarak sözlerine başlayan            Minsolmaz, “18 Mart çok anlamlı bir gün Çanakkale Zaferinin 103.yılı. Çünkü 103 yıl önce bu ülkenin çok önemli bir mücadelesini temsil ediyor.  

Türkiye’ye saldıran birçok ülkeye karşı ülkelerini 250 bin şehit ile bedeli ödenerek, Çanakkale Boğazı’nın geçilmesine müsaade edilmedi. Dolayısıyla bugünlerde Afrin’de yapılan mücadele ve Türkiye ile Dünya’da yaşanan süreç de Çanakkale Savaşı’nın büyük paralelliği var. Dolayısıyla Çanakkale’de savaşan ve şehit olan askerlimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün yapabildiğimiz her şeyin temelinde şehitlerimizin kanlarıyla ödediği bedeller var” dedi.
“Çanakkale Zaferi dünyada eşi benzeri olmayan bir zafer”
Çanakkale ruhunun Kurtuluş Savaşına ilham olduğunu söyleyen Minsolmaz, “Çanakkale’nin ardından Kurtuluş Savaşı mücadelemiz var. Biliyorsunuz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı’ndan doğan bir lider. Çanakkale Savaşı da bizim Kurtuluş Savaşımıza ilham veren bir savaş olma nedeniyle çok önemli. Sonrasında Kurtuluş Savaşımızı İtilaf Devletlerine karşı veriyoruz ve Türkiye Cumhuriyetimiz kuruluyor. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi’nin hem dünyada eşi benzeri olmayan bir zafer olması hem de sonrasında ülkemizin kurtuluşuna vesile olan kurtuluş mücadelesinin ruhunu vermesi açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’ye ilişkin plan ve programlar her zaman vardı”
Minsolmaz, tarih boyunca başka ülkelerin Türkiye üzerinde planları olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sonrasında gelinen noktada 40 yıldır süren PKK terörü ile ülkemizde güvenlik güçleri, polisimiz, askerimiz her türlü güvenlik birimimiz mücadele ediyor. En son olarak da 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde verilen mücadele asker ve sivil şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Tabi ki tarihimiz Çanakkale Zaferi’nden önce Osmanlı’ya oradan daha öncesinde Anadolu Selçuklu’ya en eskisinde Malazgirt’e kadar dayanıyor. Bu bin yıllık tarihte Türkiye’ye ilişkin plan ve programlar her zaman vardı. Her zaman ülkelerin başka ülkeler hakkında planları oluyor” cümlelerini sarf etti.
“Amacımız Türkiye’nin sınır güvenliğini
sınırları dışında da sağlamak”
Zeytin Dalı Harekatı’nın amacı hakkında açıklamalarda bulunan Minsolmaz, “En sonunda Çanakkale Zaferimizin 103.yılı kutlanırken Cumhurbaşkanımız Çanakkale’deki Anma Töreni’nde ordumuzun Afrin’e girdiğini açıkladı. Ordumuz ile o bölgede ki mazlumların huzur içinde yaşayacağı bir ortam tesis etmek için bir adım atıldı. Ülkemizin Suriye’nin toprak bütünlüğünden başka bir amacı yok. Ama Türkiye 911 km sınırı olan bir ülkede de kendisini tehdit edecek bir terör koridorunun oluşmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Dolayısıyla burada Afrin’de yapılmak istenen o bölgenin toprak üstünlüğüne olan saygıyı sağlayabilmek ve Türkiye’nin sınır güvenliğini sınırları dışında da sağlamak. O anlamda da çok önemli günler yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ATATÜRK türk'ün güneşi 05 Temmuz 2018 Perşembe 14:26:46

    Güneydoğu'da şimdiye değin yapılan bütün askeri operasyonlar Cerablus Afrin dahil; dahili-harici komprador emperyalist unsurlara rağmen öyle ki yıkılması için yapılmadık kalmayan şerefli Türk Ordusu'nun bir türlü imha edilemeyen Atatürkçü ruhunun dayatması ile gerçekleşmektedir ve bunda mevcut politik kadroların zerre kadar yapıcı payları ise yoktur. Öte yandan en şanlı destanlardan birini oluşturan Çanakkale savaşları dünya tarihinin en görkemli lideri Mustafa Kemal'in askeri bir deha olarak doğmasına ve osmanlının yakıp yıkıp sattığı ülke küllerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni yaratmasına yolaçmış yurdun Atatürk'ü olmuştur.

  2. Ne Kurtuluş Savaşı'nın ne de Çanakkale'nin M.K.(57) ile organik bir bağı olmadığı gibi bilhassa Afrin ve halihazırda huzur operasyonlarına devam eden ANADOLU İNSANI ve TÜRK RUHU(!) GÜDÜMÜNDEKİ ANADOLU ORDUSU'nun da selanik dönmeleri ve mason localarıyla en ufak bir alakası kalmamıştır. Anadolu halkının güneşi dinidir ve kimseye de borcu yoktur. Şunu artık anlayın ve kabul edin! Anadolu insanı kaldırdık dedikleri saltanatı kırmızı kurdeleyle malum harbiyelilerin boynuna iliştirilen o metazori saltanatınızı dayatmalarınızı ve zorbalığınızı size misliyle iade ediyor!