Afrin’de şehit

Zeytin Dalı Harekatı'nda Kilis'in Gülbaba Köyü'nün doğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın ardından Ömer Uşağı Köyü’nde girilen çatışmada da Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta şehit düştü. Afrin’de terör unsurlarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit sayısı 2’ye yükselirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı devlet töreniyle Özalkan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.
Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın acı haberi ise,  Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki eşine bildirildi. Usta’nın da ailenin olduğu Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit cenazesinde yaptığı konuşmada; “Kararlı ve azimliyiz. Bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” dedi.
Zeytin Dalı Harekatı'nda Kilis'in Gülbaba Köyü'nün doğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın ardından Ömer Uşağı Köyü’nde girilen çatışmada da Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta şehit düştü. Afrin’de terör unsurlarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit sayısı 2’ye yükselirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı devlet töreniyle Özalkan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.
Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın acı haberi ise,  Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki eşine bildirildi. Usta’nın da ailenin olduğu Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit cenazesinde yaptığı konuşmada; “Karalı ve azimliyiz. Bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’da Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı’nda yapılan ve 4’ncü gününe giren operasyonun değerlendirildiği Güvenlik Toplantısı’nın ardından yazılı bir açıklama yaparak operasyonun herhangi bir etnik gruba karşı değil terör örgütlerine yönelik yapıldığının altını çizdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeyinde kalan Afrin kentindeki  terör unsurlarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 4’inci güne girildi. Operasyonda ilk günden bu yana 200’e yakın hedef vuruldu.
Operasyonun 3’üncü gününde Kilis'in Gülbaba Köyü'nün doğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit düştü. Özalkan’ın Telafer'deki Türkmen çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesini vasiyet ettiği öğrenilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özalkan’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmada vasiyetin yerine getirileceğini açıkladı.
Önceki gün ise Afrin’e yeni cephe Azez'den açıldı.  Önemli noktalardan biri olan Burseya Dağı’na yönelik operasyonda ise dağın yakınındaki Ömerli Köyü’nde Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın şehit düştüğü bilgisini geldi. Operasyonun başından bu yana şehit düşen asker sayısı Usta ile ikiye çıktı.
Özalkan son yolculuğuna
uğurlandı
Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Astsubay Özalkan’ın cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda siyasi katıldı.
Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz’ diyor. Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor, biz onun şehadetine şahidiz, o da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit” dedi.
“Kazanacağız, inancımız tam”
Harekata ilişkin ise Erdoğan, “Kararlıyız, azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir ve bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” dedi.
Şehit Astsubay Özalkan’ın, şehit olması durumunda devletin vereceği para ile Telafer’deki Türkmen çocuklar için okul yapılmasına yönelik vasiyetini anımsatan Erdoğan, “Evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz, en güzeliyle hallederiz” dedi. Özalkan için Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, şehitlerin makamının Peygamberin en yakınındaki makam olduğunu söyleyerek, “Rabbim bizleri de inşallah şehitlerimizle haşır eylesin” diye konuştu.
Şehit Özalkan’ın naaşı, Ayaş’ın Bayat köyünde defnedildi.
Üsteğmen Usta şehit düştü
Zeytin Dalı Harekatı’nda ikinci şehit haberi dün geldi. Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın şehit düştüğü haberini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu twitter hesabından duyurdu. Ardından Genel Kurmay Başkanlığı’da da “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” açıklaması geldi.
Şehit Usta’nın acı haberi Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde yaşayan eşi Saide Üstüner Usta’ya bildirildi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken Muratpaşa Belediyesi tarafından evin girişine taziye çadırı kuruldu. Şehidin naaşının Afrin’den memleketi Ankara’ya götürüleceği, başkentteki törenin ardından defnedileceği bildirildi.
Güvenlik Toplantısı
Bu gelişmeler yaşanırken dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan başkanlığında Güvenlik Toplantısı düzenlendi. Toplantıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantıda, dördüncü gününe giren Zeytin Dalı Harekatının ele alındığını belirtti. Kalın, operasyonun başarıyla yürüdüğünü ifade etti. Özgür Suriye Ordusu unsurları ve onlara destek veren TSK’ya ait birliklerin, Afrin’de tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha ederek, güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürdüğünün altını çizen Kalın, terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyetin, her operasyonda olduğu gibi burada da en üst düzeyde olduğunu kaydetti.
Kalın, operasyon kapsamında bölgede yaşayan sivillere yönelik insani yardım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Aynı şekilde uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları bilgilendirme çalışmaları da kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Yürüttüğümüz yoğun diplomasiyle, izlediğimiz politikanın haklılığı uluslararası topluma her düzeyde anlatılmıştır” dedi.
Türkiye’nin öncelikli amacının sınırlarının güvenliğini, vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak olduğunun altını çizen Kalın, “Suriye’nin toprak bütünlüğüne olan saygımız da, bu operasyonun önemli gerekçeleri arasındadır. Bu ülkedeki Arap, Türkmen, Kürt kardeşlerimizin huzur, güven ve refah içinde bir Suriye’de yaşayabilmeleri için üzerimize düşenleri yapmayı, komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak görüyoruz. Zeytin Dalı Operasyonu, herhangi bir etnik gruba değil, sadece terör örgütlerine karşı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol