“Afrin’de önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra orayı yaşanabilir hale getireceğiz”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlılıkla ve başarıyla sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 44. Muhtarlar Toplantısında harekat hakkında; “Afrin’de önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra orayı yaşanabilir hâle getireceğiz” dedi.

20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda bugün altıncı güne girildi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 44. Muhtarlar Toplantısında harekat hakkında açıklamalarda bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri 23 Ocak Salı günü saat 22.35’te yaptığı basın açıklamasında harekatın planlandığı gibi devam ettiğini belirterek; “Şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir’’ denildi.
Basın açıklamasında; 1 şehidimiz ve 1 yaralı silah arkadaşımız var denildi. Afrin Harekatı’nın ilk şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın ailesine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindekilerce taziye ziyaretinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Teröristlerden arındırmakla kalmayıp altyapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla, tüm belediye hizmetleriyle ayağa kaldırdığımız Cerablus-El Bab arasındaki 2 bin kilometrelik alana 100 bine yakın kardeşimiz geri dönüp, normal hayatını sürdürmeye başladı. Afrin’de de aynısı olacak. Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da orayı yaşanabilir hâle getireceğiz” dedi.
‘’Türkiye’yi desteklemeye
davet ediyoruz’’
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında; ‘’Biz 13-15 yaşındaki çocukları, dünyadan haberi olmayan yaşlı kadınları ellerine silah tutuşturarak fotoğraflar yayınlayan, kendisi lokmaya muhtaç garipleri haraca bağlayan bir örgütü tepelemeye çalışıyoruz. Dünyada insan hakları adına, özgürlükler adına, çocukları ve kadınları müdafaa adına çalışan ne kadar sivil toplum kuruluşu, ne kadar devlet varsa hepsini de bu mücadelesinde Türkiye’yi desteklemeye davet ediyoruz” dedi.
Şehidin ailesine taziye ziyareti
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 23 Ocak 2018 tarihinde beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Genelkurmay II’nci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte, 22 Ocak 2018 tarihinde şehadet mertebesine ulaşan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri basın
açıklaması yaptı
Milletimizin kalbinin birlikte attığı ve dualarını eksik etmediği Zeytin Dalı Harekatı hakkında TSK’nın yaptığı basın açıklaması şu şekilde; ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak 2018 saat 17:00’den itibaren başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir.
Harekat Suriye’nin toprak
bütünlüğüne saygılı
Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.
‘’Bir kahraman silah arkadaşımız şehit oldu’’
Harekât kapsamında, 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.
Bununla beraber şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.
Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol