“Afrin özlemi bitiyor”

Zeytin Dalı Harekatı ile kahraman Mehmetçik, Afrin’e vardı. Bölge halkının teröristlerden dolayı büyük zorluk yaşadığı
haberleri gelirken, Türk askerinin girdiği yerlerde halkın evlerine dönmeye başladığını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı.

Operasyon öncesinde de teröristlerden dolayı bölge halkının büyük sıkıntılar çektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Türk askerinin bölgeye huzur getirdiğinin altını çizdi.

Afrin’de terör belasından dolayı doğup büyüdüğü topraklarını, evlerini terk eden halk Türk askeriyle birlikte evlerine dönmeye başladı.
Afrin’de gerçekleşen Zeytin Dalı Harekatı sebebiyle, masumları hedef alan teröristler bölgede büyük huzursuzluk yarattı. Bölgeye Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) girişiyle birlikte, huzur ve barış yeniden geliyor. Bölge halkı terk ettikleri evlerine dönmeye başladı.
Doğup büyüdükleri topraklarına, evlerine Türk askeri sayesinde yeniden dönmeye başlayan halk, harekatın gidişatından da memnun görünüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, teröristlerin elinden kurtarılan bölgelere bölge halkının dönmeye başladığını vurgulayarak, “Aileler, Afrin’de terör örgütleri PKK/ PYD-YPG’den kurtarılan köylerine dönmeye başladı” dedi.
Bakan sosyal
medyadan duyurdu
Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı’na dair yaptığı paylaşımda bölge halkının kurtarılan topraklara doğru yollara koyulduğunu müjdeleyerek Türk askerinin gerçekleştirdiği önemli işlerin de altını çizerek, “Aileler, Afrin’de terör örgütleri PKK/ PYD-YPG’den kurtarılan köylerine dönmeye başladı. 5 çocuğuyla evine dönen bir anne gözyaşları içinde Türkiye ve Özgür Suriye Ordusuna teşekkür etti” sözlerini dile getirdi.
“Hiçbir ülke
Türkiye kadar
hassas değil…”
Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de operasyon gerçekleştiren Türkiye’nin bölgeye huzuru getirmeye başladığının altını çizen Çavuşoğlu, hiçbir ülkenin bölge için Türkiye kadar hassas olmadığının da altını çizdi. Türk Kızılayı’nın da bölge halkına büyük tıbbi destek verdiği haberleri gelirken, “İnsani konularda hiçbir ülke Türkiye kadar hassas değildir” sözlerini kaydetti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol