Adı okulunda yaşayacak

Pınarhisar’da sınavlarda görevliyken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Pınarhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Merhum İbrahim Dalkılıç’ın adı okuluna verildi. Düzenlenen törenle Pınarhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun adı Pınarhisar İbrahim Dalkılıç İlkokulu oldu.

Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesinde 5 Haziran Pazar günü, Liselere Geçiş Sınavında görevli Pınarhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Merhum İbrahim Dalkılıç’ın bulunduğu araç başka bir araçla çarpışmış kazada 9 kişi yaralanırken Dalkılıç yaşamını yitirmişti. Bu kapsamda Dalkılıç’ın Pınarhisar’da görev yaptığı okula adı verildi. 16 Haziran 2022 Perşembe günü Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin de katıldığı törenle Dalkılıç’ın adının bulunduğu tabela okula asıldı.
Düzenlenen törende Vali Ekici, "Bugün rahmet ve dualarla andığımız kıymetli İbrahim öğretmenimize cenaze törenin de sizlere verdiğimiz sözü yerine getirerek, 33 yıllık meslek hayatının uzun bir süresinde görev yaptığı okula İbrahim Dalkılıç ismini vererek, adını yaşatıyoruz. Bu vesileyle merhum İbrahim öğretmenimize tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum. Okulumuzun yeni adının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. karanlık dağıldığında 29 Haziran 2022 Çarşamba 15:20:41

    Okul tekrar özgün adına kavuşacak ve rahmetli müdürün ruhu da ötede şâd iolacak