Adaylar belirleniyor

Siyasi partiler 30 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, aday belirleme sürecinin sonuna geldiler. AK Parti’de aralarında Kırklareli’nin de yer aldığı 50 ilin Belediye başkan adayının bugün Cumhurbaşkanı ve partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. CHP’de ise henüz kesin bir tarih verilmezken, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, Antalya’da hafta sonu gerçekleşecek kamplarının ardından, pek çok konunun netleşeceğini kaydetti…

30 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde geri sayım başladı. Aday belirleme sürecinde siyasi partiler son evreye ulaştılar. Kasım ayı bitmeden hemen hemen tüm partilerinin adaylarının duyurulacağı tahmin ediliyor.
Bu kapsamda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde 50 ilin Belediye Başkan adayının bugün törenle kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak isimler arasında partisinin Kırklareli Belediye Başkan adayının da yer aldığı kaydedildi. Bugün saat 13.00 veya 14.00’te düzenlenecek olan törende canlı yayında partinin adayları tek tek duyurulacak.
Cumhuriyet Halk Partisinin adayı da, Kırklareli kamuoyunun merak ettiği isimler arasında yer alıyor. Ancak CHP’de aday duyurulma tarihi konusunda kesin bir gün verilmiyor. Parti Genel merkezinden gelecek talimatlara göre hareket edecek olan İl yönetiminin en kısa sürede adaylarını duyurması bekleniyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nde ise gözler şu anda gerçekleşen kampa çevrilmiş durumda. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli liderliğinde Antalya'da düzenlenen kampa İl Başkanları ve mevcut belediye başkanları iştirak edecek. MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan gazetemize yaptığı açıklamada, gerçekleşecek kampın ardından pek çok konunun şekilleneceğini belirtti.
Bu arada ulusal medyaya sızan aday listelerinde çoğu siyasi partinin Kırklareli adaylarını henüz netleştirmediği de dikkat çeken bir diğer konu. Bu durum siyasi partilerin Kırklareli’ne ayrı bir özen ve hassasiyet gösterdiğini gözler önüne seriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol