Aday adayları siyaset sahnesinde

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 1 Kasım tarihinin açıklanmasının ardından aday adayları partilerine başvurarak 26. dönem milletvekilli için çalışmaya başladı. Kırklareli de AK Parti'den milletvekili aday adayı olanların sayısı bu seçimde 13'ü buldu. Daha önce milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP Genel Merkezi, 26. dönem içinde aynı isimlerin geçerli olduğunu açıklamıştı ancak Parti aday adaylığı için başvuruları da kabul ediyor. Her ne kadar 3 isim 26. dönem için de yüzde 99 belli oldu denilse de son dakika da beklenen isimler listede yer almaya bilir. MHP'de ise aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. MHP'de 6 isim aday adaylığı için başvuruda bulundu

Kırklareli, Türkiye ile birlikte 26'ncı Dönem Milletvekillerini seçmek üzere 1 Kasım'da erken seçime gidecek. Bu kapsamda Kırklareliler 1 Kasım'da yapacakları tercih ile Kırklareli'ni TBMM'de temsil edecek 3 ismi yeniden seçecek. 25. Dönem için AK Parti'den Hamdi Irmak, CHP'den Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu'ya vize veren Kırklareliler, 26'ncı dönemde nasıl bir tercih yapacak bunu zaman gösterecek. Ancak bu 3 ismin yanı sıra milletvekili aday adaylığı için yeni isimler gündemde.
26. Dönem Milletvekilliği için AK Parti'ye başvuran 13 isim talip oldu. CHP Genel Merkezi ise 25. dönemde ön seçimle belirlediği isimlerin 26'ncı dönem içinde geçerli olduğunu açıklamıştı ancak yeni başvuruları da kabul ediyor. Önceki gün itibariyle partinin aday adayı sayısı 4'e yükseldi. MHP de Pazar günü sona eren başvuru süresi öncesi 3 isim netleşmiş, ancak Ankara da diğer bir 3 ismin daha olduğu öğrenilmişti. MHP'nin aday adayı listesi bugün kesinleşmiş olacak.
AK Parti milletvekili aday adaylığı listesi kalabalık
26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday adaylığı sürecinde en çok ilginin olduğu parti ilimizde AK Parti oldu. Parti'ye 13 siyasi isim milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Bu 13 isim arasında oldukça tanınmış isimler bulunuyor. AK Parti kesinleşen listesini 18 Eylül'de YSK'ya verecek.
AK Parti'nin alfabetik sıraya göre aday adayları şöyle;
Ahmet Zeki Kılavuz, Akın Kamacı, Arif Önce, Cem Duran, Emin Tunç, Hamdi Irmak, Hikmet Yıldırım, Kaan Algur, Servet Bedir, Şenol Gürşan, Turhan Altıntel, Tülay Tuncay Peker, Volkan Göç.
CHP aynı liste ile seçime gitmeyebilir!
25'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için ön seçim yaparak adaylarını belirleyen CHP de 26'ncı Dönem içinde aynı isimlerin geçerli olacağını açıklamıştı. 25'nci Dönemde Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu ve Tuna Soykan'ı aday olarak gösteren Parti, bu çizgisini böylece 26'ncı dönemde de korumuş olacaktı fakat Parti'nin aday adaylığı için başvuruları kabul etmesi bu açıklamasında değişikliğe mi gidiyor yorumlarına neden oldu. Zira Cumartesi günü Tayfur Erel'in de aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Başvuruyu İl Başkanı Recep Zengin'de gazetemize telefon ile yaptığı açıklamada doğruladı. Zengin ayrıca başka isimlerin daha aday adayı olacağına dair duyumlar olduğunu ancak başvuruların genel merkeze yapılması nedeniyle kesin listenin Pazartesi gününden sonra ellerine ulaşmış olacağını kaydetti. CHP Kırklareli'de 25. Dönemde iki milletvekilliğini kazanmıştı. Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu partinin halen milletvekilleri olarak görev yapıyor.
CHP'nin milletvekili aday adayları şöyle;
Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Tuna Soykan, Tayfur Erel.
MHP aday adayları bugün netleşiyor
25'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Kırklareli'de Derya Bulut ile başarılı bir çıkış gerçekleştiren ancak bu yükselişi beklenen seviyeye ulaşamayan MHP, 26'ncı Dönem Milletvekili Aday Adayı başvurularını Pazar günü akşamına kadar kabul etti.
Parti'nin İl Başkanı Kürşat Yamaner ile telefonla görüşen muhabirimiz, aday adaylığı için 3 ismin kesinleştiğini ancak Ankara da bulunan 3 isim daha olduğunu açıkladı.
Toplamda 6 aday adayı olması beklenen Parti'de haberimiz yayına hazırlandığı sıralarda kesinleşmiş 5 isim bulunuyordu. MHP'nin aday adaylarının isimleri şöyle;
Aydın Çetiner, Selçuk Yılmaz, Mahir Altan, Serdar Gök, Hüsnü Cumalı.
Bu arada daha önce tekrar aday adayı olmayacağını açıklayan Derya Bulut'un Ankara'da olduğu ve aday adayı olacağı yönünde çıkan haberler üzerine muhabirimize açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kürşat Yamaner, bu haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol