Adalet için savaşanlar bu kez kupayı almak için savaştı

Kırklareli Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurumlar arası basketbol turnuvasının finali 7 Kasım Salı akşamı oynandı. Adliye ve Kapalı Cezaevi takımlarını karşı karşıya getiren ve son dakikaları nefes kesen müsabakada kazanan 52-46'lık skorla Kırklareli Adliyesi oldu.

Kırklareli Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yaklaşık iki aydır yediden yetmişe yüzlerce sporsevere basketbol heyecanı yaşatan kurumlar arası turnuva geçtiğimiz salı akşamı oynanan final müsabakası ile sona erdi.
Kırklareli Adliyesi ve Kapalı Cezaevi takımlarını karşı karşıya getiren mücadelede turnuvanın en yüksek seyirci sayısına ulaşıldı. Başta Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İzzet Koçer ve Kapalı Cezaevi Müdürü Metin Sönmez olmak üzere çok sayıda hakim ve savcının da izlediği müsabakada adliye ile cezaevi çalışanları aileleriyle birlikte tribünleri doldurdular.
Profesyonel bir karşılaşma atmosferinde oynanan müsabakayı Maç öncesinde Başsavcı Kaya ve Cezaevi Müdürü Sönmez oyunculara başarılar diledi. İki takımın sporcularının da çok hırslı olduğu mücadelede. Oyuncular omuz omuza vererek galibiyet yemini etti. Saat 19.00’da başlayan müsabakada iki takımın da maça kazanma parolasıyla çıktığı karşılaşma, karşılıklı sayılar ile başladı. İlk çeyrekte Cezaevine kıyasla ritmini daha iyi bulan Adliye Takımı pota altındaki etkili oyunlarıyla ilk çeyreğin sonunda skoru 13-6’lık skora getirdi.
Maçta özellikle Hasan’ın pota altında bulduğu sayılarla farkı açmaya başlayan Adliye ekibi dış atışlarda da isabet oranını yükseltince ilk yarıyı 29-17’lik skorla önde tamamladı.
Devre
arasında sürpriz çekiliş
Turnuvanın final gecesine Kapalı Cezaevi Müdürü Metin Sönmez tarafından organize edilen hediye çekilişi heyecan kattı. Müsabakanın devre arasında yapılan hediye çekilişinde bir kişiye Kapalı Cezaevi' nde üretilen mis sabun paketi, bir kişiye yine Kapalı Cezaevi'nde yapılan gümüş kazaz takı seti ve bir kişiye de çeyrek altın dağıtıldı. Hediyeler, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Kapalı Cezaevi Müdürü Metin Sönmez ve Kapalı Cezaevi personellerinden Ahmet Tepeli tarafından talihlilere verildi.
Daha agresif bir ikinci
devre oynandı
3.çeyrekte de ritminden bir şey kaybetmeyen Kırklareli Adliyesi pota altı ve üçlük çizgisinden isabetlerle farkı korudu. İyi bir 3.çeyrek geçiren Kapalı Cezaevi Takımı bulduğu isabetli şutlara rağmen farkı eritmeyi başaramadı. 45-32’lik Adliye üstünlüğüyle girilen son çeyrekte atağa geçen Kapalı Cezaevi bulduğu sayılarla farkı indirmeyi başardı. Son periyodu sert geçen müsabakada Cezaevi yaptığı agresif savunma ile farkı 6 sayıya kadar indirmeyi başardı.
İki takımda fırsatları kaçırdı
Heyecanın oldukça yükseldiği son dakikalarda karşılıklı hatalar ve top kayıpları yapıldı. Taktik fauller yaparak farkı azaltmaya çalışan Cezaevi Takımı da yapılan her faul sonrasında serbest atış çizgisine gelen Adliye takımı da arka arkaya gelen önemli fırsatlardan yararlanamadı. İki Takım oyuncularının da son ana kadar büyük mücadele ettiği maçta, Cezaevi Takımının çabalarına rağmen fark kapanmadı ve maç 52-46’lık Adliye üstünlüğüyle sona erdi.
Saat:19.00' da başlayan müsbakanın ilk dakikaları karşılıklı sayılarla geçilirken, Kırklareli Adliyesi ilerleyen bölümlerde oyuna ağırlığını koymaya başladı. Pota altında özellikle Hasan' ın elinden bulduğu sayılarla bir ara farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Maçın ikinci yarısında Kapalı Cezaevi takımı farkı azaltmak için savunmasını sertleştirince maçın ilerleyen kısımlarında fark 6 sayıya kadar indi. Heyecanın oldukça yükseldiği son bölümlerde Kırklareli Adliyesi rakibinin farkı daha fazla azalmasına fırsat vermedi ve final maçını 52-46'lık skorla kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Adliye Takımında Hakan Akten kaydettiği 25 sayı ile takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. 2017 Kurumlararası Basketbol Ligi’nin 3. sü SGK, 2. Si Kırklareli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve 1. Si Kırklareli Adliyesi oldu. Maç sonrası Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya önce Kapalı Cezaevi takımını tebrik etti, ardından adliye takımının madalyalarını takdim etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol