Açılan davalar, iletişim sorununu büyütüyor

Kırklareli’nde artık ciddi bir sorun haline gelen cep telefonlarının çekmemesi konusu, merkezdeki mahallelerden köylere kadar birçok yerde insanların sıkıntı yaşamasına sebep oluyor. Şehir merkezinde bazı sokaklarda insanlar konuşabilmek için ya evlerinin balkonuna çıkıyor, ya da evden dışarı çıkarak iletişim kurmaya çalışıyor. Köylerde ise durum daha vahim. Bazı operatörlerin çektiği yerlerde bazı operatörler hiç çekmiyor. Ya da köyün belli yerlerinde hiçbir şekilde iletişim kurulamıyor. Kentin bu sorunuyla ilgili önemli bir açıklama yapan Vali Osman Bilgin; “Türkiye’de teknik açıdan cep telefonlarının en az çektiği il Kırklareli. Bunun sebebi de kurulum yapmak isteyen
firmalara karşı açılan davalar. Ya bu imkandan düzgün şekilde faydalanacağız ya da bu sorunlar büyüyerek devam edecek” dedi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, geçtiğimiz gün Erikleryurdu Köyü’nde katıldığı açılış töreninden sonra, bir kahvede köylülerle bir araya geldi. Onların sorularını cevaplandırdı, sıkıntılarını dinledi. Bir vatandaşın “Köyümüzde cep telefonları çekmiyor, iletişim konusunda zorluklar yaşıyoruz” demesi üzerine, bunun Kırklareli’nin genelinde yaşanan bir sorun olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Cep telefonlarının çekmemesi ile ilgili sorun Kırklareli’nin maalesef merkez dahil tüm bölgesinde yaşanılan bir sıkıntı. Türkiye’de şu anda teknik açıdan cep telefonlarının en az çektiği şehir Kırklareli. Ben ülkemizdeki 3 GSM firmasıyla da görüşmeler yaptım. Kendileri kira karşılığı ekipman kurulumuna her daim hazır olduklarını, ancak Kırklareli’nde sürekli olarak çevrecilerin açtığı red davaları nedeniyle bir girişimde bulunamadıklarını söylediler. Daha önce yapılan girişimlerin birçoğu istenmemiş, dava açılmış, kurdurulmamış.”
Çevre duyarlılığı ile teknolojik imkanlardan faydalanabilmenin ayrı şeyler olduğunu söyleyen Vali Bilgin; “Ya bu imkanlardan ve konfordan en uygun olacak şekilde faydalanacağız. Ya da böyle bir çağda bu teknolojiyi kısıtlı şekilde yaşayacağız. Bugün cep telefonları hepimizin hayatına büyük kolaylıklar getirdi. İletişimden çok daha üstün bir görev edindi. Cep telefonları sayesinde hayatlar kurtuluyor.
Çevre duyarlılığı tabii ki olacak ama o zaman günlük hayatta kullandığımız birçok ürünü hayatımızdan çıkarmamız gereklidir. Peki bunlar olmadan yapabilir miyiz? Bunu sorgulamak lazım. O zaman hiç yaşamayalım Telefonların çekmemesi konusunda iş bölgedeki vatandaşımıza düşüyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çevreciler değil Halk istemiyor evinin çatısındacami minaresinde 30 metre etki alanı olan GSM antenlerini radyasyon yayıyor düşüncesiyle istemiyor. valilik binası merkezi yerde dikilsin oraya 100 metrelik direk antenler bağlansın çker telefonlar coştur iş hanının üstünde var yapılan binalar yüksek olduğundan yayınları önlüyor