Acil servis hizmetleri artık daha hızlı

Kırklareli’nde acil sağlık hizmetleri veren ambulanslara 6 tane daha eklendi. 3 Mayıs tarihinde yapılan teslim sonrasında ambulanslar hizmete başladı. Valilik Binası önünde yapılan resmi törende konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 2002 yılından bu yana sağlık alanında ciddi atılımlar yapıldığını kaydederek, son 17 yılda 1 olan ambulans sayısının bugün 51’e çıktığını vurguladı.

Kırklareli Valilik Binası önünde yapılan teslim törenine Vali Osman Bilgin, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, kurum ve kuruluş temsilcileri ile sağlık çalışanları katılım gösterdi.
2002’de 1 ambulansımız vardı
Törende ilk olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit konuşurken, ülkemizin son yıllarda sağlık sektöründe oldukça geliştiğini söyledi. 2002 yılında Şube Müdürlüğü görevini yaptığını ifade eden Cerit, Kırklareli’nin tüm ilçelerine hizmet veren 1 ambulans bulunduğunu ve alınan 1 ambulansın bayram havasında açıldığını kaydetti. Şu an acil sağlık hizmetlerinde dünya standartlarının üzerinde olduklarını belirten Müdür Cerit, yeni alınan ambulanslarla bu hizmetin çok daha gelişeceğini belirtti.
Günümüzde sağlık
hizmetlerinde gelinen nokta çok iyi
Cerit’in ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz kürsüye geldi. Günümüzde sağlık hizmetlerinde gelinen noktanın çok iyi olduğunu ve devam eden pek çok proje bulunduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın büyük gayretler gösterdiğinin altını çizen Milletvekili Minsolmaz, Bakan Koca’nın Kırklareli ziyaretinde 4 adet 4x4 arazi ambulansının teslimini yaptığını ayrıca Pınarhisar Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptığını sözlerine ekleyerek, alınan 6 ambulansın Kırklareli’ne hayırlı olmasını temenni etti.
“İnsanlar yaratılışı gereği geçmişi çabuk unutuyor”
Son olarak konuşma gerçekleştiren Vali Osman Bilgin, insanların yaratılışı gereği geçmişi çabuk unuttuğunu belirterek, 2002 ve öncesi dönemde insanların hastanelerde rehin kaldığını ve koridorlarda ölümü beklediğini ifade etti. Ancak son yıllarda yapılan atılımlarla artık Türkiye’nin sağlık alanında büyük atılımlar yaptığını ve dünya standartlarının bile üstünde salık hizmeti verdiğini söyledi. Alınan ambulanslar ile bu hizmetin artık daha da sık düzenleneceğini vurgulayan Vali Bilgin, “Gönül ister ki ambulansları kullanmaya gerek olmasın ama gereklilik halinde de vatandaşlara gerekli hizmet verilebilsin” dedi.
Konuşmaların sonrasında kurdele kesilerek ambulanslar hizmete alındı. Vali Osman Bilgin ve Milletvekili Selahattin Minsolmaz ambulansları inceledi ve şoför koltuğuna oturarak siren çaldı. Son olarak ise yeni hizmete giren 6 ambulans Kırklareli’nde konvoy halinde gezdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol