Açık mı olsun, kapalı mı?

Kırklareli Berberler Odası dün bir araya gelerek ‘Pazar günü’nü tartıştı. Oda üyelerinden yaklaşık 40 kişi Öğretmenler Evinde, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ile Berberler Odası Başkanı Hamit Yeşilfidan önderliğinde “Pazar günü berberler açık mı olsun, yoksa kapalı mı olsun” sorununa çözüm getirmeye çalıştılar. Berberler konunun daha yüksek bir katılımla oylama usulü karara bağlanması yönünde sonuca vardılar.

Kısa bir süre önce Kırklareli Berberler Odası genel kurulunu gerçekleştirmiş, Odada bir bayrak değişimi yaşanmış, Hamit Yeşilfidan başkanlık görevine seçilmişti. Oda berberlerin başlıca sorunlarını çözmek adına startı dün gerçekleştirdiği ilk toplantı ile vermiş oldu. Öğretmenevinde saat 12.00’de düzenlenen toplantıya; Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ile Berberler Odası yönetimi ve yaklaşık 40 oda üyesi katılım gösterdi.
Toplantıda Kırklarelili berberlerin başlıca sorunlarından biri olan Pazar günü sorunu masaya yatırıldı. Berber esnafın bir kısmı, haksız rekabet yaşandığı düşüncesiyle Pazar günü tüm berberlerin dükkanlarını kapatması gerektiğini savunurken, bir kısmı da Pazar günleri dükkanların açık kalabileceğini, bir başka kısmı da dileyen esnafın istediğini yapmakta özgür olduğunu ifade etti. Erkek ve bayan kuaförlerin özellikle Pazar günleri düğünlerden ötürü yaşanan yoğunluklarını da göz önünde bulundurulduğunda ortaya oldukça farkı fikirler çıktı.
Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker katılımcıların düşüncelerini ifade etmesinin ardından, diğer il ve ilçelerde uygulamanın nasıl yürütüldüğü konusunda iyi bir araştırılma yapılmasını ve ilk fırsatta daha yüksek katılımla başka bir toplantı gerçekleştirilmesini önerdi. Bu arada da Berberler Odası yönetiminin tüm oda üyelerini dükkanlarında ziyaret ederek bu konuda fikirlerinin sorulmasının en doğru yöntem olacağını belirtti. Daha sonra ise yapılacak bir oylama ile sandıktan çıkan sonuca tüm berber esnafının saygı duyması gerektiğini vurguladı.
Bu önerinin kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol