Acı olayın ardından gerçekler gün yüzüne çıkıyor

Geçtiğimiz Salı günü Adana Aladağ’da bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olayın ardından birçok sır perdesi de aralanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Böylesine bir facianın ardından daha önceden yaptığı çalışmaları gazetemiz ile paylaşan Fikret Sucuoğlu, belgeleri ile birlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Adana’da kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralanmıştı. Bundan kısa bir süre önce Kırklareli Valiliği’ne dilekçe vererek binaların yangın yönetmeliği ile ilgili bilgi isteyen Fikret Sucuoğlu çocuğunun eğitim gördüğü kurumda da yangın çıkışlarının kilitli olduğunu fark ettiğini bunun üzerine diğer okul ve resmi kurumlarda da benzeri manzaraların yaşandığını dile getirdi. Birçok okulunda çıkış kapılarının dışarı doğru olması gerekirken, içeri olduğunu gören Sucuoğlu, benzeri bir durumda yurtların, eğitim yerlerinin veya çalışma sahalarının aynı tehlikede olduğunu söyledi. Gazetemize gelerek konu ile ilgili açıklama yapan Fikret Sucuoğlu; “Okullarda yangın panosu var. Panoda dışarı doğru açılıyor gözüküyor, uygulamada ise içeri doğru gözüküyor ve eğitim saatlerinde de kilitleniyor. Benim oğlum TOKİ’de ki bir okulda eğitim görüyor bende ona bu durumu göstermek için okula gittim. Bu durumu orada belirttik neyse bunu hallettik. Bir kızım da güzel sanatlar okuluna gidiyor bende gittim tabi okula ve içeriden yangın kapılarına zincir vurduklarını gördüm. Buranın üzeri de yurt. Daha sonra aradan bir zaman geçti kızımla konuşuyorum. İtfaiye geldi ve kapılardaki zincirleri kaldırdı dediler. Bazı yurtların kapılarına baktım ben içeri açılıyor. Normalde bu sistemin dışarı açılması gerekiyor. Camilere baktım normalde dışarı açılması lazım fakat içeri açılıyor. Düğünlere sinema salonlarına bakıyorum hepsi ters. Bu durumu mütahitlere ilettiğim zaman ise bizler yönetmeliğe uygun yapıyoruz cevabını alıyorum. Bunun aslında yönetmelikte kapı genişliklerine göre kadar sayı verileri yazıyor. Kırklareli’nde çoğu yurdu gezdim ve bu durumun birçok yerde aynı olduğunu gördüm. “
“Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne konu ile ilgili dilekçemi takdim ettim”
“Bu konunun birçok kişi tarafından görmezden gelindiğini gördüm. Bizim çocuklarımız evlatlarımızın can güvenliği söz konusu. Elimizden gelen özveriyi göstermek zorundayız. Yetkililerin, zabıtanın, Belediyenin, Valiliğin ve daha ne kadar ilgili kurum var bu duruma hassasiyet göstermesini istiyorum. İnanın bu durum çok küçük gibi bir şey duruyor ama geçtiğimiz gün Adana’da yaşanan olay bizlere büyük örnek oldu. Hatalarımızın bedelini öğrencilerimiz canlarıyla ödedi. Bu durumu ele alarak velilerimiz yada vatandaşlarımız da sağ duyulu davranırsa birçok okulda ve kurumda yangın merdivenlerinden sınıf kapılarına kadar birçok hata olduğunu görecekler” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol