AZ KALDI...

Biraz daha gayret edip sikacagiz disimizi. Az kaldi. O seçim sandigi bu milletin önüne gelecek elbet. O sandigin içinde nasil eriyip bittiklerini hep birlikte görecegiz.
O seçim sandigi, milletin gücünü, iradesini ortaya koydugunda,vekil olduklarini unutup, dokunulmazlik zirhinin arkasina saklanan, kendi menfaat ve çikarlarini,devletin ve milletin çikarlarindan daha üstün görenlerin nasil bir hüsrana ugrayacaklarini, hep birlikte görecegiz.
Az kaldi, seçim zamani geldiginde yine milletin önüne çikacaklar. Bir sürü vaatler verecekler. Milletvekillikleri için vekalet isteyecekler. Biz milletin hizmetindeyiz, hizmetkariyiz diyecekler. Ama bu sefer milletin onlara gereken dersi vereceginden kimsenin süphesi olmasin.
Seçim meydanlarinda, milletine sözler verip, verdigi sözleri unutanlari bu millet de unutacaktir.
Kendilerinin vekil oldugunu unutup, onlari oraya vekil tayin eden milletin iradesinden, gücünden, kendilerini daha üstün gören bir zihniyetin mümessili olan bu insanlar, ellerinden o yetki alindiginda, milletin arasina döndüklerinde, bu milletin yüzüne nasil bakacaklar? Kendilerini milletin vicdaninda nasil affettirecekler acaba ?
Bu millet, geçmiste kendisine yapilanlari nasilsa çabuk unutuyor, kabulleniyor diye düsünüyorlarsa,onlarin bu sekilde düsünmelerini hakli çikaracak zihniyetin artik millette olmadigini bilmelerini isterim.
Bu millet, kaderci degil, artik kendi kaderini, kendisinin tayin edebilecek bilgi, donanim ve iradeye sahip bir millet olmustur. Gücün kendisinde oldugunu gayet iyi bilmektedir.
Bundan önce yapilan milletvekili seçimlerinde oy kullanmayan vatandaslarimiza da buradan seslenmek istiyorum. Bu seçimde oylarinizi muhakkak kullanin. Çünkü; neredeyse, geçen seçimlerde sizlerin kullanmadiginiz oylarin sayisi kadariyla bir parti iktidara tasindi.
Belki, kendi siyasi görüsünüze, belki de oy verebilecek bir parti olmadigini düsündügünüzden, oy kullanmamis olabilirsiniz. Ama görüyorsunuz ki, sizler oy vermeseniz bile birileri iktidara gelip sizi yönetmeye sahip oluyorlar.
Bu gemide hep birlikte yolculuk yapiyoruz. Bu gemiyi batirirlarsa birlikte bogulacagiz. Birileri bu gemiyi batirmak isteyebilir. Geminin batacagini anladiklarinda da filikalara binip kaçabilirler. Ama bizim filikalarimiz yok. Bu gemiyi batirmak isteyenlere karsi milletçe, bölünmeden mücadele vermek zorundayiz.
sunu unutmayalim, bu gemi, Mustafa Kemal Atatürk ve onun yakin silah arkadaslari tarafindan, kurtulus savasinda, özgülük ve tam bagimsizlik için yelken açti. Onlarin çizmis oldugu rotada da sonsuza kadar yoluna devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Cumhuriyetçi, Demokratik, lâik, üniter, yapisini ve ulusal çikarlarini koruyacak, Atatürk inkilâp ve devrimlerinden feyiz almis liderlere ve bu zihniyeti tasiyan vekillere ihtiyaç vardir.
Milletimiz, önümüzde ki seçimde bu liderleri bulup, T.B.M.M. ne göndermeye kararlidir. Az kaldi.
Saygilarimla.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol