AMERİKA COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ'NDE BİR KIRKLARELİLİ

Bir çalışma için 8-10 yıldır yaptığım araştırma sırasında gördüm ki Kırklareli'nde, Kırklareli kökenli ailelerde çok gelişmiş beyinler var. Onlar okuyup Kırklareli'ne dönmeseler de uzaklardan Kırklareli'ne ellerini uzatacaklardır. Memleketin ufkunu genişleteceklerdir.
Benim ailemde ve yakınlarımda 50'ye yakın üniversiteli var ve bunlardan 10'un üstünde Amerikan üniversitelerinde okumuşlardır. Birkaçı da Amerika'da iş yapmaktadır. Hatırlarım rahmetli hocam Prof. Dr. Cavit Tütengil Varlık Dergisi'nde çıkan bir yazısında Batı Yolculuğu'na çıkan Türk çocuklarının bir gün ülkelerinde ufuk açacaklarını söylüyordu. Japonya ve İran Batı'ya gönderdikleri öğrenciler sayesinde gelişmiş ülke olmuşlardır. Atatürk de Cumhuriyeti kurarken Batı'ya öğrenci göndermiştir.
Belki biliyorsunuzdur, Amerika'nın Columbia Üniversitesi, dünyanın en ünlü üniversitelerinden biridir. Her yıl yapılan dünya üniversiteler arası başarı sıralamasında her yıl başarılı on üniversitenin içinde yer almaktadır. Amerikan Başkanı Obama buradan yetişmiştir.
Bu yıl da bu üniversiteyi Türkiye'den üç öğrenci kazanmıştır. Öğrencilerden ikisi Koç Üniversitesi'nden, biri de Robert Koleji'nden.
Robert Koleji'ni kazanan öğrenci Kırklareli kökenli bir ailedendir. Emekli eğitimci Türkan ve Ahmet Mesoğlu'nun kızları, Kadın Doğum Uzmanı, ki benim öğrencimdir, Figen Mesoğlu Ateşalp, Meriç Ateşalp'in annesidir. Dr. Ateş Ateşalp ise babasıdır. Meriç Ateşalp, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kırklareli İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi, Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Münür Saygın'ın yeğenidir. Meriç Ateşalp okulunda başarılı bir öğrenci olmakta beraber, aynı zamanda sosyal aktivitesi yüksek bir öğrencidir. Kendisi şuan Birleşmiş Milletler Gençlik Komisyonu'nun Türkiye Temsilcisidir. Bu konsey gelecek dünya liderlerinin yetiştiği konsey olarak bilinmektedir. Robert Koleji'nde öğrencilerin faaliyet gösterdikleri çeşitli çalışma grupları vardır. Meriç Ateşalp (Mesoğlu) bu gruplardan TOPLUMSAL SORUMLULUK KOMİSYONU BAŞKANI'dır. Bu komisyonun geçen yılki etkinliklerinden biri Robert Koleji'ndeki üst eğitim programını yurt genelinde     yaymaktı.
Bu nedenle Meriç Ateşalp Kırklareli Kent Konseyi Başkanı büyük dayısı olan Münür Saygın ile birlikte bir proje uyguladılar. Bu proje de geçen yıl Trakya'da Fen ve Anadolu liselerinde görev yapan matematik öğretmenleri için İstanbul Robert Koleji'nde üç günlük bir İLERİ MATEMATİK ÇALIŞTAYI düzenlediler.
Trakya Kent Konseyleri Birliği Eğitim Kültür ve Sanattan Sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Münür Saygın bu projelerin her yıl devam edeceğini, bu yıl il olarak Edirne'yi ele aldıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ŞENOL DEVRİM TEBRİKLER. 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:03:08

    BAŞTA ANNE BABASI VE KENDİSİNİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.

  2. İlhami Kavaklı /Tebrikler 27 Haziran 2013 Perşembe 17:14:04

    Ateş bey;sizi tebrik eder kutlar ve delikanlının başarılarının devamını dilerim.

  3. Çok abartmışsın