AMAÇ ve NIYET

17 Mayis 2006 tarihinde, kisi veya kisilerce,Yargitay'a yapilan ve sonucunda bir Yargitay üyesinin ölümü ve dört Yargitay üyesinin yaralanmasi ve bir Yargitay üyesinin ise sans eseri yara almadan kurtuldugu o hain silahli saldiri, cumhuriyetimizin, ilkelerine, kurumlarina ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine daha öncede denenen melun saldirilar gibi tarihte kara bir leke olarak yerini alacagindan hiç kimsenin süphesi olmasin.
Aslinda o kursunlar, o kurumda görev yapan Yargitay üyelerine degil, Cumhuriyetimizin degerlerine sikilmis ve onlari yaralamistir. Dolayisiyla o kursunlar, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün inkilâp ve devrimlerine bagli, cumhuriyetin ilkelerine sahip çikan her vatandasimiza sikilmistir, onlari yaralamistir.
Bu saldirinin, bir kisi veya üç bes kisi tarafindan yapilmadigi, iyi bir sekilde organize edilerek, planli bir sekilde gerçeklestirildigi ortadadir.
Ülkemizin huzur ve düzenini bozmaya ve bizi parçalanmanin esigine getirmeye çalisan mihraklarin yurdumuzun dört bir yaninda cirit attigi, çesitli senaryolari bir film olarak her gün bize seyrettirdikleri böyle nazik bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en önemli yargi kararlarina imza koyan Yargitay kurumu ve orada görev yapan Yargitay üyelerinin böylesine korumasiz birakilmasi, hatta böyle bir kurumun güvenligi için kurulan kontrol cihazlarinin bile, saldirinin yapildigi zamanda bozulmus olmasi, yirmi dört saat boyunca da çalismamasi ne büyük bir hata. Bunun önlemini alacak kisiler yirmi dört saat boyunca bunun farkinda degil miydiler acaba ?
Bu konu teknik bir konu veya ariza olmus lâflariyla geçistirmek yerine, saldiriyi organize eden kisilerin bu güvenlik sisteminin arizalandigi ve böylesine korumasiz bir zamanda böyle bir saldiriyi gerçeklestirmeleri bir tesadüf eserimi acaba sorusuna cevap aramak gerekir diye düsünüyorum.
Baslik olarak amaç ve niyet dedim, aslinda kelime olarak birbirine çok yakin mana tasirlar. Çünkü birbirinden ayri olarak düsünülemez, düsünülürse esas itibariyle bir deger ifade etmezler. Sözlük anlamlarina baktigimiz da sunu görürüz.

Amaç 1- Varilmasi istenen sonuç, 2-Gaye, 3-Hedef
Niyet 1- Bir seyi yapmayi önceden düsünmüs olma, Maksat

Bu kisilerin amaç ve niyetlerinin ne oldugu artik gün gibi asikaredir.
Hedefleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Atatürk Devrimlerine sahip çikan kurumlardir. Bu kurumlarda çalisan ve Atatürk devrimlerine, degerlerine sahip çikan kisilerdir.
Niyetleri ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti rejimini degistirmek, Seriat düzenini kurmaktir.
Çünkü;büyük önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslarinin bizlere armagan biraktigi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve bu devletin laik, demokrat ve cumhuriyet idaresinin varligi bazi zihniyetler ve düsmanlarinca yillardan beri tehlike arz etmektedir.
Bunun içinde; devletimizin zayiflatilmasi, ekonomimizin çökertilmesi, bu topraklar üzerinde binlerce yildir yasayan ve bu topraklari kendisine vatan kabul etmis insanlari kimlik arayislari içine sürüklemek yoluyla düsmanlastirma, mezhep ayriliklari çikarma, parçalama çabalari, bu tür zihniyetlerin tezgahladigi senaryolardan baska bir sey degildir.
Insanlarin dinsel inançlarini ve ibadetlerini yerine getirirken kullanmis bulunduklari bir takim simgeleri, siyasi arenaya tasimak, ondan çikar saglamak ve nemalasmak ancak ve ancak böyle bir zihniyete meyilli olan insanlarin yapabilecegi bir istir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve onun yönetim sistemi olan Laik, demokrat ve Cumhuriyet rejiminin düsmanlari sadece disarida degil, artik içerimize kadar sizmislardir. Belki, Türkiye Cumhuriyetinin kurum ve kuruluslarinin çesitli kademelerinde görev yapanlari da mevcuttur. Bunlari zaman gösterecektir.
Simdi bize düsen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet bölünmez bütünlügüne, Atatürk devrim ve ilkelerine, Cumhuriyetin olmazsa olmaz diye nitelendirebilecegimiz, kurum ve kuruluslarina, sahip çikmak olmalidir. Bunun içinde uyanik olmak zorundayiz. Provakatörlerin tezgahina gelip onlarin amaçlarina kolaylikla varmalari için zemin hazirlamayalim. Birlik ve dirlik içinde oldugumuz sürece, o gafiller hiçbir zaman emellerine erisemeyeceklerdir. Saygilarimla

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol