ALPULLU BELEDİYE BAŞKANI SAİM KIRCI İLE SÖYLEŞİ ALPULLU ŞEKER FABRİKASI ÇALIŞMALIDIR

07 Nisan 2016 günü Alpullu Belediye Başkanı SAİM KIRCI'YLA SÖYLEŞİDEN NOTLAR: " Alpullu Gençlikspor'un futbol sahasının bakımını yaptık. Amatör spor müsabakalarının Alpullu şeker sahasında yapılması eski coşkuyu, canlılığı sağlayacak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak istiyoruz.
Çamlığımız mesire alanı oldu. Otuz yedi tane kapalı kamelya ile on beş adet piknik masası koyduk. 22 oturma bankı, altmış beş çöp kovası, tenis kortu, dokuz çeşme, fitness grubu, çocuk oyun grupları, WC'ler yapıldı.
Alpulllu'dan geçen dere ıslah projesi hazırladık. AB'ye sunduk. İki asma köprü ve yürüyüş yolları, oturma bankları, let ışıklar olacak. Kültür projesi hazırladık. 550 m2'lik kapalı mekan projemiz var.
Çevre projesi içinde on üç tonluk çöp sıkıştırma kamyonu alınacak. Proje içinde…
Selanik göçmeniyiz" dedi. Belediyelerin proje çalışmaları, çevreyi yaşanacak bir hale getirmeleri bizleri sevindirir. Eski Alpullu futbol takımı çok güçlü bir takımdı. Teknik seviyesi yüksek güçlü futbolculardan meydana geliyordu.
Atatürk zamanında kurulan Alpullu Şeker Fabrikası’nın toz şekerini, kesme şekerini evimizde kullanıyorduk. Milli sanayimiz tarıma gereken destek verilmeyle gelişebilir. "Konya Şeker gibi Alpullu Şeker Fabrikası üretime geçsin." Yazım geçenlerde Kırklar Haber'de manşetten verildi. Konya Torku Şeker'in şokella, bisküvi, her ürünü kaliteli olup yeni yatırımlarla büyüyor, gelişiyor.
Birinci Lig’te Konyspor'u teknik direktör eski Fenerbahçeli Aykut Kocaman çalıştırıyor.
Trakya'da Milli sanayimiz canlandırılmalıdır. Alpullu Şeker Fabrika Müdürü FİKRİ CÖMERT: "Alpullu Şeker Fabrikası Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulmuş sanayi alanındaki ilk fabrikadır. Çanakkale Zaferi’ne bir hatıra olarak armağan edilmiştir. 2016 yılında dokuz bin dekar pancar ekilmiştir. Altmış iki bin ton pancar elde edileceği tahmin edilmektedir. Bu da fabrikanın çalışmasına yeterli değildir. Fabrikanın çalışması için Vali Esengül Civelek ile görüştüm. Bizlere çok büyük destek verdi. Çiftçinin pancar ekmemesi bizleri üzüyor. Çanakkale'de savaşan Alman subayları Mustafa Kemal'e şeker fabrikasının yapımını önermişlerdi. Alpullu Şeker Fabrikası Trakya'ya önderlik eden aydınların birleşik gücüyle hayata geçmiştir.
Şeker fabrikasının çalışması için her türlü imkanlar zorlanmış olup sosyal ve ekonomik sorunlar üzerine gidilmiştir. Trakya’da pancar ekimi için her türlü şartlar zorlanmıştır. Trakya çiftçisi pancar ekmemekte ısrar etmiş olup pancar ekimini devre dışı bırakmıştır" dedi.
Tarım Toprakları en büyük zenginliktir sözünü severim. Devlet ve özel sektör ülke kalkınması için her türlü sanayi tesisi kurarak yurdumuzun kalkınmasına hizmet etmektedir. Tarım Ziraat kurumları, kooperatifler, devletin ve özel sektörün bankaları çiftçiye her türlü desteği vermek için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Çiftçi pancar ekmelidir. Panko Birlikler bu konuda büyük adımlar atmalıdır. Siyasi partiler Türk tarımının ayağa kalkıp gelişmesi için çalışmalıdırlar. Gündem bu olmalıdır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol