AK Parti’nin Uzunköprü Belediyesi İle İlgili İddiaları Yeniden Gündeme Geldi

AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal Dünya Çevre Gününde Keşan’da katıldığı bir açılış töreninde CHP’li belediyelerin Ergene Nehrini neden temizlemediklerini kimsenin sormadığını söyledi. Ergene kıyısına birçok arıtma tesisi kurduklarını hatırlatan Aksal’ın sözleri AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin’in Uzunköprü Belediyesinin bazı noktalarda kanalizasyon atıklarını arıtma tesisine bağlamak yerine Ergene Nehrine bıraktığı iddialarını yeniden gündeme getirdi. Bilgin, Belediyenin kanalizasyon giderlerini kurulu bir tesise bağlamaktan aciz olduğunu dile getirmişti.

Marmara Denizini etkisi altın alan müsilaj istilası ile birlikte Ergene nehri kirliliği ve nehri kirleten faktörler yeniden gündeme geldi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Ergene Nehri'nin endüstriyel atık suların yanı sıra evsel atık ve kanalizasyon sularıyla da kirlendiğini ve insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
“AĞAÇ DİYE KIYAMETİ KOPARTANLARIN BİR DİKİLİ AĞACI YOK”
AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal Dünya Çevre Gününde Keşan’da katıldığı bir açılış töreninde yaptığı açıklamada Ergene Nehrini temizlemek için inanılma bir çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Ağaç diye kıyameti kopartanların bir dikili ağaçları yok. 19 yılda toplam 4 buçuk milyar ağaç dikmiş bir hükümetiz. Ergene’yi temizlemek için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın koordinasyonunda arıtma tesisleri yapıyoruz. Maalesef Ergene’yi neden temizlemediniz diyenler CHP’li belediyelerin neden Ergene’yi temizlemediğini sormuyorlar” dedi.
‘UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ BAZI NOKTALARDAN KANALİZASYON SULARINI ERGENE’YE BIRAKIYOR’ İDDİASI
Fatma Aksal’ın bu açıklamalarının ardından AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin’in Uzunköprü Belediyesi ile ilgili olarak geçmişte dile getirdiği iddialar yeniden akıllara geldi. Bilgin konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde DSİ eliyle yapılarak Uzunköprü Belediyesine devredilen Atık Su Arıtma Tesisinin, belediye tarafından layıkıyla işletilemiyor. Uzunköprü’nün evsel atıklarının tamamının söz konusu tesise aktarılması gerekmesine rağmen halen daha bir bölümünün Kırkkavak deresi ve kanallar aracılığıyla Ergene Nehrine deşarj ediliyor. Uzunköprü Belediyesinin kurulu bir tesise kanalizasyon bağlantısı yapmaktan aciz” şeklinde konuşmuştu.
PROF. DR. TECER, “EN ÖNEMLİ KİRLİLİK KAYNAĞI SANAYİ TESİSLERİ”
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Ergene Nehri'nin endüstriyel atık suların yanı sıra evsel atık ve kanalizasyon sularıyla da kirlendiğini ve insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Prof. Dr. Tecer, Ergene kirliliği ile ilgili olarak “Doğduğundan itibaren, akışa geçtiği andan itibaren Ergene Nehri gerek evsel atık sularla gerek endüstriyel atık sularla kirlenmeye başlıyor. Öncelikle hep söylenir; Çorlu, Çerkezköy, Muratlı sanayi bölgesinin yoğun olarak kirlendiği vurgusu yapılır ama aslında Ergene Nehri kaynağından itibaren geçtiği yerleşim bölgelerinde evsel ve kanalizasyon sularıyla da kirlenmeye başlıyor. Ama en önemli kirletici kaynağı da bölgedeki sanayi tesisleri. Ergene Havzası, önemli havzalardan bir tanesi. Doğuda İstanbul, batıda Yunanistan ve Bulgaristan'la birleşiyor. Ama burada yoğun endüstriyel faaliyetlerin olması nedeniyle artık Ergene Nehri bir nehir olmaktan çıkmış adeta atık suların taşındığı bir kolektör haline gelmiş bulunuyor. Fakat bu yıllardır böyle” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. akıl izan hakgetire 13 Haziran 2021 Pazar 11:22:15

    "4.5 milyar ağaç diktik" sunturlu yalanı vaktiyle türkçe ve matematik özürlü fakat rekor sürede memur maaşlılıkdan milyar dolar servet sahibi olmak becerisi gösteren mitomanik biri tarafından uydurulmuştu.

  2. sunturlu yalan mitomanik memur maaşlıkları... beh beh beh be yorumcu arkadaşım. seninkileri eleştiren bir mevzu olunca gene bi döktürmüşün.