AK Parti’nin Kırklareli ve Tekirdağ adayları açıklandı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde aralarında Kırklareli'nin ve Tekirdağ’ın da yer aldığı 40 ilin Belediye Başkan adayını açıkladı. Buna göre 30 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde AK Parti'nin Kırklareli Belediye Başkan adayı Burak  Süzülmüş oldu. Açıklama törenine Süzülmüş'ün yanı sıra Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya da katılım gösterdi. Öte yandan açıklanan iller arasında Tekirdağ da yer aldı. Tekirdağ'ın Belediye Başkan adayı Mestan Özcan oldu...

30 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin aday belirleme sürecinde sona gelindi. Bu kapsamda 24 Kasım Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı ve partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 40 ilin Belediye Başkan adayını kamuoyuna açıkladı. Aralarında Kırklareli ve Tekirdağ’ın da adaylarının açıklandığı toplantıda AK Parti'nin Kırklareli Belediye Başkan adayı Burak Süzülmüş oldu. Açıklama törenine Süzülmüş'ün yanı sıra Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya da katılım gösterdi. Öte yandan açıklanan iller arasında Tekirdağ da yer aldı. Tekirdağ'ın Belediye Başkan adayı Mestan Özcan oldu...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmasında, bugüne kadar girdikleri 14 seçim ve halk oylamasında tercihlerini AK Parti'den yana kullanan vatandaşlara şükranlarını sunarak, sandıktan kendisine çıkan her bir oyu, namusu bilerek sahiplenen ve hakkını vermek için gece gündüz çalışan milletvekillerine, belediye başkanlarına, belediye meclis ve il genel meclisi üyelerine, sandık müşahitlerine, mahalle teşkilatlarına teşekkür etti.
Gece gündüz demeden çok çalışacaklarını dile getiren Erdoğan, "Ana kademe, kadın kollarımız, gençler... Kapı kapı dolaşarak çok koşacağız. İnşallah 31 Mart gecesi, bizler için çok anlamlı olacak çok farklı olacak" dedi.
Erdoğan, "Seçim manifestomuzu inşallah önümüzdeki ay adaylarımızın tamamını ilan ettikten sonra milletimizin takdirine sunacağız. Burada sadece bir çerçeve çizmekle yetineceğim. AK Parti olarak mahalli idarelerde milletimizin karşısına ilk defa çıktığımız 2004 yılında yerel kalkınma başlıyor demiştik. Gerçekten de AK Parti seçimde kazandığı toplam belediyelerin yüzde 55'ine karşılık gelen bin 750 belediye başkanlığı ile alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda şehirlerimizde büyük bir kalkınma hamlesi başlatmıştı." dedi.
Erdoğan, yılların ihmali ile boğulma noktasına gelen pek çok şehrin AK Parti belediyeciliği ile yepyeni bir çehreye kavuştuğunu vurgulayarak, "Ardından 2009 seçimlerine marka şehirler sloganı ile girdik. Bu seçimde toplam belediye başkanlıklarının tam yarısına denk gelen bin 442 belediye başkanlığında milletimizi AK Parti'ye teveccüh gösterdi. Biz de bu desteğe karşılık milletimize verdiğimiz sözü tutmak için gece gündüz koşturduk." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, şimdi yeni bir seçime girildiğini belirterek, şöyle konuştu:
"31 Mart 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu seçim manifestomuzla birlikte açıklayacağız. Yeni dönemin en önemli özelliği hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliği ile daha üst bir noktaya taşıyacak olmamızdır. Ecdadımız 'Şerefül mekan bil mekin' yani 'bir şehri aziz kılan o şehrin sakinleridir' diyor. Esasen biz millet olarak şehircilik konusunda köklü bir müktesebata ve geleneğe sahibiz. Şairlere ilham olmuş, masallara mekan olmuş şehirlerimiz bulunuyor. Her biri birer açık hava müzesi zenginliğindeki şehirlerimiz her şeye rağmen ayaktadır. Ülkemizin son bir asrında yaşadığı sıkıntılar, insanlarımız gibi şehirlerimizi de yormuş yıpratmış, karakterinde derin yaralar açmıştır. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren AK Parti olarak hem hükümette, hem mahalli idarelerde işte bu asırlık ihmalleri gidermenin mücadelesini verdik. Bir taraftan şehirlerimizin artık kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözerken, diğer taraftan da belediyeciliğe yepyeni bir bakış açısı kazandırdık. Bakınız, bizim bu konudaki formülümüz gayet basittir. Biz, milletimizin aklını çelmenin değil, gönlüne girmenin peşinde olduk."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adayların tamamını açıkladıktan sonra yaptığı konuşmada, şunları söyledi:"Bu arkadaşlarımız hem sandıkta hem de inşallah seçildiklerinde görevleri başında kendilerinden beklenenleri en güzel şekilde ortaya koyacaklardır. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak her bir arkadaşıma güveniyorum. Yaptıkları çalışmalarda daima yanlarında olacağım. Onlar şehirlerinde biz ülkemizde ve tüm dünyada ortaya koyacağımız gayretle inşallah Türkiye'yi 2023'e hedeflerini yakalamış bir şekilde ulaştıracağız. AK Parti'nin bu seçimlerde alacağı güzel bir sonuç sadece partimize gönül verenleri sevindirmekle kalmayacak, ülkemizle ilgili kötü niyet besleyenlere de cevap teşkil edecektir. Önce AK Parti'yi sonra Türkiye'yi tökezletmek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun 15. imtihanından da inşallah zaferle çıkacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol