AK Partili Belediye Başkanı Talay, makamına oturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Mart 1999'da hapse girdiği Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi, 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerle birlikte AK Parti'ye geçti. AK Parti adayı İhsan Talay büyük bir başarı göstererek ilçede bir ilke imza attı ve dün törenle mazbatasını alarak, makamına oturdu...

Okuduğu bir şiir yüzünden 1999 yılında 4 ay 10 gün boyunca Pınarhisar Cezaevi’nde kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem kendisi için hem de Türk siyaseti için bölgeyle ayrı bir gönül bağı bulunuyor. İşte bu çerçevede ilçenin AK Parti Belediyeciliği ile tanışması adına yıllarca mücadele veren AK partililer makûs talihi bir türlü yenememişti. Ta ki bugüne kadar…
Türkiye’nin en genç Belediye Başkanlarından biri olan 34 yaşındaki İhsan Talay, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde büyük bir başarıya imza attı ve Pınarhisar ilçemizi ilk kez AK Parti Belediyeciliği ile tanıştırdı. Bu kapsamda dün mazbatasını alan genç Başkan Talay, Belediye binasında da vatandaşların yoğun ilgi ve alakası ile karşılanarak, makamına oturdu.
Dün saat 14.00’de Pınarhisar Atatürk kültür merkezinde düzenlenen mazbata törenine AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katılım gösterdiler. Alkışlar eşliğinde mazbatasını alan İhsan Talay’ın sonrasında, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile muhtarlar da mazbatalarına kavuştular. Daha sonra Belediye Başkanı İhsan Talay, A Haber kanalının canlı yayınlanacak haber bültenine katılmak üzere, vatandaşları Belediye Binası önünde buluşmaya davet etti.
Belediye binası önünde buluşan partililer ve vatandaşlara kısa bir konuşma yapan gen Belediye Başkanı İhsan Talay; “Gerçekten de çok çalıştık ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğimiz sözü tuttuk. Bizlere oy veren, veremeyen, destek olan, olmayan tüm Pınarhisarlılara çok teşekkür ediyorum. Siyasi farklılıklarımız bizim renklerimizdir. Artık bundan sonra bu farklılıklarımızı, Pınarhisar’a hizmet için kullanacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, hep birlikte Pınarhisar için çalışacağız” dedi. Talay, A Haber kanalından canlı yayında ise şu açıklamayı yaptı; "Öncelikle Pınarhisar'da hasret bitti. Cumhurbaşkanımız burada hapis yatmaya geldiğinde ben 14 yaşındaydım. Bugün 20 yıl sonra burada ben Belediye Başkanı oldum. Güzel bir döneme başlıyoruz inşallah. Bu güzel başarıyı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyoruz. Ülkemizde olan gelişmeler Kırklareli'nde de olacak ve her şey daha iyi olacak. Burayı Trakya'nın incisi haline getireceğiz. Biz vatandaşlarımıza söz verdik, bu ilçeyi alırsak Cumhurbaşkanımızı davet edeceğimizi söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımızı da ilçemize en yakın zamanda bekliyoruz.”
Ardından kurbanların kesilmesiyle Belediye binasına giren İhsan Talay, Başkanlık makamını önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’den aldı. Cingöz; “İhsan kardeşim çok sevdiğimiz, tanıdığımız bir kardeşimizdir. Onun başarılı olacağına ben yürekten inanıyorum. Ben onun başkanıydım, şimdi o benim başkanım oldu. Kendisine başarılar diliyorum. Bir ağabeyi olarak her zaman her konuda yardımcı olmaya hazırım” dedi. Daha sonra alkışlarla makamına oturan İhsan Talay, ilk imzasını da attı. Ardından tüm katılımcılar Pınarhisar Cezaevine bir yürüyüş gerçekleştirerek, verdikleri sözü tuttukları mesajını bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. birlikte sorulursunuz 07 Nisan 2019 Pazar 16:08:35

    Hapsaneyi de mabede çevirin garik.

  2. babalarının çocukları 08 Nisan 2019 Pazartesi 13:12:30

    Adını da 6. Filo Camii koyarsınız barik.

  3. Genç dinamik Pınarhisarlılarca da çok sevildi. Pınarhisar için daha önce yapılan işlerde de önemli katkıları olduğunu kimseler bilmiyor. Çok başarılı olacak eminim.

  4. Eski başkan geldi geçti ama halk arasına karışmayan sadece kendi çevresindeki birkaç kişiyle samimi olan biriydi. Gerçi onun ayağını kaydıranlarda o çevresindekiler oldu ya. İhsan bey sıcak kanlı genç herkesle sıcak ilişkiler kuran birisi olarak hemen kendini ortaya koydu. İnşallah yaptığı işlerle de göz doldurur.