AK Parti’den birlik ve beraberlik tablosu

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli’nde 7. olağan ilçe kongrelerini sürdürüyor. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in katılımlarıyla Lüleburgaz 7. Olağan İlçe Kongresi, Cumartesi günü Esnaf Kefalet Düğün Salonunda coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Tek listeden aday olan mevcut İlçe Başkanı Av Mücahit Murat Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri yeniden aynı göreve seçildiler…

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl teşkilatında kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Partinin bu yılki ilk ilçe kongresi 22 Şubat Cumartesi günü Pınarhisar’da düzenlenmiş, 23 Şubat Pazar günü ise Babaeski ilçe kongresini gerçekleşmişti. Her iki ilçenin mevcut başkanları güven tazeleyerek, yeni döneme giriş yapmışlardı.
AK Parti Kırklareli Merkez İlçe kongresi de 1 Mart Pazar günü gerçekleşecekti. Ancak İdlib’te hain saldırı sonucunda şehit düşen 33 şehidimiz yürekleri dağladığı için kongre 22 Mart tarihine ertelendi.

İşte bu çerçevede AK Parti, Lüleburgaz 7. olağan ilçe kongresi 7 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Sat 12.00’de Esnaf Kefalet Düğün Salonunda düzenlenen kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Babaeski İlçe Başkanı Fatih Yağcı ve çok sayıda partili katılım gösterdi.
Divan teşekkülünün oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Kongrede şehitlerimiz dolayısıyla sesli şarkı ve müzik yayını yapılmadı.
İlçe Başkanı Av.Murat Mücahit Şahin’in açılış konuşmasının ardından, İl Başkanı Alper Çiler, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin partililere hitap ettiler.
Faaliyet raporunun ve gelir gider tablolarının okunup, yönetimin ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek listeden aday olan mevcut ilçe başkanı Mücahit Murat Şahin ve yönetimi güven tazeleyerek, yeniden aynı göreve seçildiler.
İl Başkanı Alper Çiler kongre sonrası gazetemize yaptığı açıklamada;
“Kongrede seçilen İlçe Başkanımız Av Mücahit Murat Şahin ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyor, üstün muvaffakiyetler diliyorum” diyerek şunları ifade etti;
“Bildiğiniz gibi 7.Olağan Kongre sürecimizin başlamasıyla ilk olarak tüm ilçelerimizde delege seçimlerimizi yaptık. 5 Ocak 2020 tarihinde; İlk kongremiz Lüleburgaz Büyükkarıştıran Belde kongresi olmuştu. Bu süreçte Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız tarafından 2 ilçemizde yeni ( Lüleburgaz ve Vize ) ilçe Başkanlarımız atandı ve yönetimleri de oluşturuldu. Türkiye’deki ilk ilçe kongresi 22 Şubat Cumartesi günü Pınarhisar’da gerçekleştirildi. 23 Şubat tarihinde de Babaeski kongremizi düzenledik.
İdlib’de yaşanan hain salıdırı sonucunda 33 şehidimizi toprağa vermemiz sebebiyle Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştirmedik. Ruhları şad olsun.
Bugün de Lüleburgaz kongremizi tamamladık. Süreç devam ediyor. Biz bir aileyiz. Ve bu ailede birlik ve beraberlik olduğu sürece bizi kimse yıkamayacak. 2023 ve 2024 hedeflerimize birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışarak samimiyetle, tevazu ile gönüller kazanarak devam edeceğiz inşallah.
Allah'ın izniyle 13 Mart; Demirköy’de, 16 Mart; Kofçaz’da, 21 Mart; Pehlivanköy’de ve 22 Mart tarihinde de merkez ilçe kongrelerimizi yaparak, süreci tamamlamış olacağız. Daha sonra da sonbaharda il kongremizle inşallah 7.Olağan Kongre sürecini tamamlayacağız. Partilimizle, vatandaşımızla, tüm Türkiye hep birlikte daha da güçlüyüz.”



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol