AK Parti’de temayül yoklaması heyecanı

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Teşkilatları, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla temayül yoklamasını
gerçekleştirdi. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasına AK Parti Teşkilatlarına üye 900’e yakın partili katılım gösterdi. Cumartesi günü yapılan oylamada Mevcut Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın dışındaki 22 aday adayı için oy kullanıldı. Her partilinin 3 aday adayına oy verebileceği temayül yoklamasından sonra oylar AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildi.

5 Mayıs Cumartesi saat 10.00 ile 16.00 saatleri arası Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasına 900’e yakın partili katılım gösterdi. Bu yıl 23 aday adayının bulunduğu temayül yoklaması aday adayları adına büyük önem arz ediyor. Partililerin değerlendirmesi şeklinde gerçekleşen yoklamada her partili milletvekili olmasını istediği 3 adaya oy verdi.
Tüzük gereği Minsolmaz listede yok
Temayül yoklaması ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler; “Çok kıymetli Kırklarelili hemşerilerimiz ve çok kıymetli AK Parti’ye gönül veren teşkilat mensuplarımızla bugün buradayız. Komisyon Başkanımız AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Hulusi Şentürk, Komisyon Başkan Yardımcımız da Işılay Hanım Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyemiz kendileri bugün komisyon üyesi olarak geldiler. 23 tane aday adayımız var. 27.Dönem Kırklareli Milletvekilliği için 23 adet başvuru aldık. Bugün temayül yoklamasında biliyorsunuz tüzüğümüz gereği mevcut milletvekilimizin ismi olmadığı için 22 adaya oy kullanacaklar. Üyelerimiz gönüllerinden geçen kendisini milletvekili olarak görmek istedikleri adayların üçünü listelere işaretleyerek kapalı seçim usulü sandıklara atacaklar. Bütün ilçelerin sandıklarını topladıktan sonra başkanımız onları mühürleyerek genel merkeze götürecekler” ifadelerini kullandı.
21 Mayıs tarihinde adaylar
açıklanacak
Milletvekili adaylarının açıklanacağı tarih hakkında bilgi veren Çiler; “Bu aşamadan sonra herhangi bir açıklama olmayacak. Biliyorsunuz ki temayüller partimizin irinci ayağı. 21 Mayıs’a kadar herhangi bir açıklama olmayacak. Teşkilatımızın bir değerlendirmesi olarak partimiz bunları öngörüyor. Umarım hayırlısı olur hepsi birbirinden değerli kıymetli insanlar” dedi.
“16 yıldır ilk kez bu kadar aday adayı çıktı”
Aday adayı sayısının yüksek olmasından duyduğu mutluluğu paylaşan Başkan Çiler; “Şahsım ve partim adına çok mutlu ve gururluyum. Çünkü 16 yıldır ilk kez bu kadar aday adayı çıktı. Bu durum da partimizin ne kadar bereketli olduğunu gösteriyor. Umarım hayırlısı olur mutlaka herkesin gönlünden geçen birileri vardır. Büyüklerimiz bir komisyon kuracaklar Genel Merkezimizde. Bu işin ikinci ayağında üst komisyonlar olacak. 21 Mayıs’ta inşallah hepiniz ile görüşeceğiz adaylarımızı açıklayacağız” cümlelerini kullandı.
900 parti üyesi oy kullandı
Temayül yoklamasında oy kulanlar hakkında konuşan Çiler; “900 kadar parti üyemiz bugün oy kullanacak. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe yönetimimiz, mahalle, köy, belde, teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclis üyelerimiz, Belediye Meclisi üyelerimize kadar 900’e yakın seçmenimiz şu an temayül yoklamamıza katılım gösterdiler” şeklinde konuştu. Oy verme işlemi saat 16.00’a kadar sürdü ve toplanan sandıklar mühürlü bir şekilde AK Parti Genel Merkezi’ne götürüldü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol