AK Parti’de İlçe Kongreleri Pınarhisar ile başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Pınarhisar İlçe Kongresi’ni 22 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirdi. Pınarhisar İlçe Kongresi tüm Türkiye’de AK Parti tarafından yapılan ilk İlçe Kongresi olması ile de ayrı bir öneme sahip oldu. Pınarhisar Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye tek liste olarak katılım gösteren İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu, yeniden başkanlık görevine seçildi. Öte yandan Kongre’de Pınarhisar Ceza Evi’nin arkasında bulunan arazide organize sanayi bölgesinin kurulacağı müjdesini veren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuyu “Bir zamanlar camdan baktığınız o boş arazide şimdi sanayi tesisleri yükselecek” sözleriyle aktardığını da anlattı.

AK Parti’nin yurt çapındaki ilçe kongreleri Pınarhisar ile başladı. AK Parti Pınarhisar 7. Olağan İlçe Kongresi 22 Şubat tarihinde yapıldı.Kongreye AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Genel Meclis üyeleri, partili başkanlar ve vatandaşlarkatıldı.
Törenin açılış konuşmasını Hicret Şamil Karasu yaparken, Karasu bu görevi yürütmekten dolayı büyük onur duyduğunu söyledi. Bu onuru 31 Mart seçimlerinde belediyeyi alarak taçlandırdıklarını kaydeden Karasu, davaları açısından büyük önem arz eden bu ilçenin alınmasının Trakya’daki yükselişlerinin sembolü olduğunu kaydetti. Bu saatten sonra oy oranlarını arttırarak, başarılarını devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.
Karasu’nun ardından AK Parti’nin son seçimdeki başarısının bir diğer mimarı Belediye Başkanı İhsan Talay konuşma gerçekleştirdi. Güzel bir ekiple çok güzel işler başardıklarını belirten Başkan Talay, “Bundan sonra da aynı azimle hizmet kervanında bir hizmetkar olmaya çalışacak Pınarhisar’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz”diye konuştu.
Pınarhisar bağrına bastı
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ise yaptığı konuşmada Pınarhisar’ın çok önemli olduğunu, davalarının ilk imzasının bu ilçede atıldığını belirtti. Pınarhisarlıların Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastığını anlattı. Partide birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Çiler, İl genelinde 8 ilçeden 4 tanesinin kazanıldığını ifade etti. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Çiler açıklamalarında;
“7. Olağan Pınarhisar İlçe Kongresine katılım sağlayan, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız ve tüm Teşkilât mensuplarımıza ve delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Biz Büyük Bir aileyiz hamdolsun. Rabbim; kongrede yeniden seçilen Hicret Şamil Karasu başkan ve yönetimlerine hayırlı görevler nasip etsin” şeklinde konuştu.
Çiler’in elde ettikleri başarı nedeniyle partililerin bir kez birbirlerini kucaklamaları isteği ise salondakilerden hem karşılık buldu hem de alkış aldı.
Pınarhisar’a
sanayi tesisleri
Tüm Türkiye’deki ilk ilçe kongresinin Pınarhisar olmasının bu ilçenin önemini ortaya koyduğunu belirten Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise, ülke genelinde milli beraberlik ve kardeşliğin daimi olmasını diledi. Kırklareli’nin küçük bir il olmasının yanında oldukça büyük önem taşıyan bir il olduğunu dile getiren Minsolmaz, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un Fethinde kullandığı topların Demirköy’de döküldüğünü ve ilimizin çağ açıp çağ kapatılmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pınarhisar Cezaevi’nde kaldığını süreçte AK Parti fikrinin temellerinin atıldığını ve yeni Türkiye’nin başlangıcında yine önemli bir görevi Kırklareli’nin yerine getirdiğini söyledi. İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını dileyen Minsolmaz, güven tazeleyen Hicret Şamil Karasu’yu tebrik etti. Konuşmasında Pınarhisar Cezaevi arkasındaki arazinin sanayi bölgesi olacağını anlatan Minsolmaz, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan’a da “Bir zamanlar camdan baktığınız o boş arazide şimdi sanayi tesisleri yükselecek” sözleriyle aktardığını anlattı.
Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Mevcut Başkan Hicret Şamil Karasu tek liste olarak girdiği seçimin ardından bir kez daha göreve geldi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol