AK Parti’de aday adaylığı başvurularında süre uzatıldı

AK Parti’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı için süre uzatıldı. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler taptığı açıklamada; “12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek olan 2019 Mahalli İdareler seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır” dedi…

Adalet ve Kalkınma Partisinde kritik aday adaylığı süreci tüm hızıyla sürüyor. Normal şartlarda dün Belediye Başkanlığı aday adaylığı için sürenin dün sona ermesi bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla o süre uzatıldı. Buna göre Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirmek isteyenler 16 Kasım Cuma günü saat 17.00’ye kadar il ve ilçe parti başkanlıklarına dosyalarını teslim edebilecekler.
Konu ile ilgili olarak bir bilgilendirmede bulunan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler; “12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek olan 2019 Mahalli İdareler seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır” açıklamasını yaptı. 

Bilindiği gibi ilimiz merkezinde şu ana kadar, Kırklareli Belediye Başkanlığı için tek başvuru gerçekleşmiş, Hikmet Yıldırım 9 Kasım Cuma günü parti binasında, İl Başkanı Çiler’e dosyasını teslim etmişti.
Yıldırım yaptığı açıklamada; “30 yıllık siyasi hayatımda; Refah Partisi’nde rahmetli Necmettin Erbakan Hocamla başlayan, İstanbul’da İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Başkanı, tevazu abidesi sayın Recai Kutan beyefendi ve yine Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, daha sonra Saadet Partisi ve Has Parti Genel Başkanlığı yapan şu anki Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. sayın Numan Kurtulmuş beyefendiye kadar isimlerini buraya yazamayacak kadar çok olan birbirinden kıymetli siyaset ve dava adamından edindiğim deneyimi, bilgi birikimi, artık belediyecilikte kendini kanıtlamış olan AK Parti Belediyeciliği’nin gücü nezdinde, ilimiz ile buluşturmak için niyetli ve kararlıyım.
Endüstri Mühendisliği’nde ve ticaret dünyasında geliştirdiğim analitik düşünce meziyetim, şehirde görüşü ne olursa olsun her insana dokunabilen nitelikteki beşeri ilişkilerim, belediyeciliğin okulu olan ve Dünya’nın gıptayla baktığı AK Parti’nin himayesinde perçinlenmiş yeteneklerim ile yerel yönetimin en meşakkatli birimi Belediye Başkanlığı’na talibim.
Bu şehirde yapacağımız her iş özellikle Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlarımız ve bölge için rol model olacaktır. Bu kenti, bulunduğu özel coğrafya itibariyle daha güzel bir bahçeye, yani Avrupa’dan ülkemize girişte vitrin olacak bir Serhad Şehri’ne dönüştürmek adına; siyasette, sahadan akademik unsurlara kadar edindiğim paha biçilmez tecrübelerin ve çevrenin, inancım gereği bana yüklediği mesuliyet olgusunun bir karşılığı olarak, Kırklareli Belediye Başkanlığı’na aday adaylığımı açıklıyorum” demişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol